Skip to main content

Aldri tilgi

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Trude Teige
Leseeksemplar fra Aschehoug

 #Metoo er et aktuelt tema i media. Og nå har det endelig kommet en bok hvor handlingen dreier seg om dette temaet. Kajsa Coren som har blitt frisk etter en kreftsykdom. Hun jobber nå som freelancejournalist og lager en dokumentar om seksuell trakassering, samtidig jobber politisamboeren med en forsvinningsak. Kajsa oppdager en sammenheng mellom sakene.

Forlaget skriver:
Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding.

Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra?

Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.

 

Forfatter: Trude Teige
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2019
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Aktuelt tema og en god historie. Trude Teige skriver lettleste og spennende bøker. Selv om dette er sjette bok om Kajsa Coren, kan den leses frittstående.



Om forfatteren:
Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. I 2002 debuterte hun med den historiske romanen "Havet syng", oppfølgeren "Lene seg mot vinden" kom to år senere. Teige har til nå skrevet fem populære krimromaner om TV-journalisten Kajsa Coren, alle har vunnet mange lesere: "Noen vet" (2009), "En hjelpende hånd" (2010), "Svik" (2012), "Jenta som sluttet å snakke" (2014) og "Pasienten" (2017). "Jenta som sluttet å snakke" var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland.

"Pasienten" ble nominert til både Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Til sammen har bøkene om Kajsa Coren solgt i mer enn 160 000 eksemplarer. Den historiske romanen, "Mormor danset i regnet" fra 2015, handler om unike krigsopplevelser sett gjennom øynene til en tyskerjente, den er inspirert av faktiske personer og hendelser og ble en suksess da den kom. Den ble også nominert til Bokhandlerprisen.

Trude Teige er president i Rivertonklubben.

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug