Skip to main content

Risiko

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sven G. Simonsen
Leseeksemplar fra Press

Liv og Olav er på klatretur i Thailand, da Olav plutselig får et illebefinnende. Liv gjør det hun kan for å redde han, men klarer ikke holde han igjen da han faller utfor stupet.

I ettertid oppdager Liv at Olav hadde flere hemmeligheter som hverken hun eller hans nærmeste kollegaer visste om. Liv kan ikke fri seg fra tanken om at fallet ikke var noen ulykke.

Forlaget skriver:
Liv Eriksson er psykolog, og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder. Men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg.

Olav var spesialetterforsker i Økokrim, og en fremragende dataspesialist. På nettet ligger en film av fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da Olav døde. Liv innser at Olav hadde hemmeligheter som verken hun eller hans kolleger visste om. Hun gjør oppdagelser som vekker en uro i henne: kjente hun egentlig Olav? Uroen vokser til en besettelse. Jakten på sannheten tar henne på en reise – til München, Kypros, Beirut – som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg sannheten om en finansoperasjon av spektakulære dimensjoner.

Nedtellingen har startet til det som skal bli en enestående forbrytelse.

 

Forfatter: Sven G. Simonsen
Forlag: Press
Utgivelsesår: 2020
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Forlaget Press utgir ikke skjønnlitteratur, men de gjorde et unntak for denne boka, og det skjønner jeg godt. Risiko er en spennende debutbok som jeg kan anbefale.

Boka er helt fersk, og kom i salg 20. februar.



Om forfatteren:
Sven G. Simonsen er journalist, statsviter og bistandsarbeider. Han har jobbet som forsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) og har vært på oppdrag for UNICEF i land som Jemen, Kirgisistan og Sudan. På fritiden er Sven en ivrig klatrer, og han konkurrerer i styrkeløft. Risiko er hans thriller-debut.

 

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Press