Karin Wahlberg: Glassklart

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

 

Nervepirrende fra en av Sveriges mest solgte krimforfattere.

Hilda Glas er snart ferdig med legeutdannelsen og har fått praksisplass i sine hjemtrakter på Oskarshamn sykehus.

Er det henne underbevissthet som har bragt henne til det samme sykehuset som hennes mor døde på?  Når Hilda plutselig oppdager sin mors gamle journal innser hun at hun må ta tak i fortidens spøkelser. Hvilken mystisk sykdom tok morens liv og døde faren hennes virkelig i en ulykke?

Claes Claesson har reist med familien til Hjortsfoss for å hygge seg og feire Valborgsmessen. Trengselen rundt det tradisjonelle bålet øker og stemningen er på topp.

Men idyllen slår raskt sprekker når man plutselig kjenner lukten av brent kjøtt og I lyset fra flammene gjør man en makaber oppdagelse: en død mannskropp.


Det var litt treg start på boka - ellers var det jeg som var litt ute av lesemodus. Uansett midtveis var det ikke noe å si på handlingen, man bare måtte lese videre. Bra bok! Du vil alltid huske på denne boka når du i framtida ser et St.Hans-bål vi aldri

 
Forlag: Juritzen Forlag
Utgivelsesår: 2014

 

Relaterte artikler:

Aslak Nore: Oslo Noir


To barneranere finner en pose ecstasy på en hjemme alene-fest på Oslo Vest. Like etter blir den ene av dem funnet død av en overdose. På Grünerløkka banker en latinamerikansk gangster opp lillesøsteren sin. 16 år gamle Ida knipser E for første gang. Og storebroren, vår mann Peter Wessel, kommer over en pose med narkotika han ikke vet hvor han skal gjøre av. Når posens eiere forstår at dopet er på avveie, må Peter ta noen vanskelige valg, han må vise hvem han.

Les mer …

Unngår disse passtabbene i sommer


Sommerferien banker snart på døra og beregninger Star Tour har gjort viser at nærmere 900 000 nordmenn reiser på en pakketur i løpet av sommeren. Men selv om vi ligger på europatoppen i reising, er det alltid noen som glemmer det viktigste. Her minner Star Tour om de viktige pass- og visumreglene.

Les mer …

Junibacken (Sverige)

Junibacken er et aktivitetsmuseum i Stockholm. Museumet har eksistert siden 1996 og har barna i sentrum. Her får du møte mange av miljøene og figurene som Astrid Lindgren skrev om i sine bøker. Det blir også arrangert barneteater.

Les mer …

Bli med oss til Tenerife


Maria og Emilio bor på Tenerife, og i denne boka forteller de deg om øya Tenerife.

Du får vite mer om ting som skjedde for lenge siden, hvordan man lever på øya i dag, om naturen, og om de populære stedene. I tillegg til dette finner du og små faktaruter med opplysninger eller besøkstips.

Les mer …