Hva bør du se etter ved valg av leker

Skrevet av FisherPrice .


Barn elsker å bruke fantasien og være kreative. Leker gir dem muligheten til å gjøre nettopp det, og er en viktig del av livene deres.

Ved å gi barnet muligheten til å være kreativ hjelper du utviklingen av deres selvfølelse, og gir dem stolthet over sine ressurser og prestasjoner.

Ofte er det de enkleste lekene som gir mest lekeglede (og iblant er det esken leken lå i som er morsomt!)

Barnebursdager er best hjemme

Skrevet av helti100.no .


Å arrangere barnebursdag kan være en strevsom affære. Likevel synes 83 % det er best å feire hjemme.

Men med litt planlegging og fantasi kan det bli riktig så moro. Ta med bursdagsbarnet på forberedelsene og lag geléfigurer! 

Gøy (Intervu med H. C. Andersen)

Skrevet av H. C. Andersen .


Jeg har alltid trodd at det første et barn lærte å si var ”NEI!”. Det har jeg fått motbevist nå.

Noen har fortalt meg at hvis mammaen spiser sjokolade mens hun er gravid, får hun en veldig glad unge. Det forklarer hvorfor kjøleskapet vårt var klinisk rent for kakaoholdige varer i ni måneder.

Det i sin tur sier vel sitt om hvorfor Herman (8mnd) debuterte i språkbruk med ordet ”GØY!”. Ikke ”nei”, ikke ”mamma”, men ”GØY!”.

Størrelsesguide

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Her er en oversikt over størrelser på barneklær. Disse er angitt i cm (lengde på barn). Tenk derfor gjennom hvor langt barnet er, da dette kan være variasjoner fra barn til barn.

Noen kan være lenger enn 50 cm når de blir født.

 

Tannhull hos femåringer

Skrevet av Tanja Irén Frank, journalist i Eidsvold Blad/Ullensaker Blad .


Nesten halvparten av alle femåringene på Øvre Romerike har hull i tennene. Det betyr at de har dårligst tannhelse i hele Akershus.

Hvert år ser overtannlege Siri L. Kavli ved den offentlige tannhelsetjenesten på Øvre Romerrike at barn helt ned i to år må trekke tenner på grunn av fullstendig råtten tanngard. Det vil si sykehusopphold med narkosebehandling.

Selektiv mutisme

Skrevet av Inger Anne Røhr, BUP Betanien - stud.psycho. .


Begrepet selektiv mutisme kommer av selection som betyr utvelgelse og mutism som betyr taushet eller stumhet.

Barn med denne tilstanden kan snakke og snakker i noen situasjoner og overfor noen personer, men er tause i andre situasjoner og i nærvær av andre personer. Atferden er konsekvent og vedvarer over tid.

Førstehjelp på sykt barn

Skrevet av Vidar Mørk, Aut. Ambulansearbeider/Instruktør .


Det er mange spørsmål som vi kan stille oss når vi står ovenfor et sykt barn.

Det første som alltid dukker opp er, hva har jeg/vi gjort? Er det noe vi kunne gjort ? Der vil svaret være både ja og nei. Men som oftest vil det bli nei.

Utstyr til barnematen

Skrevet av Margit Vea .


Du trenger neppe gjøre store innkjøp av kjøkkenutstyr om du planlegger å lage smakfull mos som er spiselig for barnet ditt.

Det du trenger er vanlig kjøkkenutstyr.

Tips om barnemat

Skrevet av Margit Vea .


Spedbarn er forskjellige. De fleste små nekter å spise fast føde ved første forsøk.

God tid og en stor porsjon tålmodighet er godt å ha. Prøv igjen neste dag, eller etter en uke. Gi barnet mat når det er i godt humør og ikke for sultent.

Når barnet ikke spiser

Skrevet av Cathrine Lyngbø .

Vi vet alle hvordan det er med barn som pirker i grønnsakene, eller nekter å ha dem på fatet i det hele tatt.

Men det er forskjell på å være kresen og småspist.  Som oftest er begge deler en del av en normal utvikling.

Mat for løse og harde mager

Skrevet av Margit Vea .

De fleste barn opplever at fordøyelsen ikke alltid fungerer som den skal.

Spiller ikke barnemagene på lag, er det viktig å servere matvarer som passer best i de ulike krisesituasjonene.

Hva gjør vi når barnet trasser?

Skrevet av Berit Lind-Jørgensen .


I mitt arbeid med barn og foreldre, blir jeg ofte bedt om gode råd og veiledning fra foreldre som sliter med sine trassige barn.

På mine mange foredrag får jeg ofte spørsmål om hvordan stagge barn som trasser. De vet ikke hva de skal gjøre, har prøvd alle metoder som for eksempel den nå så populære ”time-out”, avvisning, ignorering og annet.

Barnas tannpuss

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

Denne artikkelen er laget i samarbeid medd tannpleier Kjersti Nyland i Sandefjord.

Barna bør pusse tennene 2 ganger daglig, hver morgen og hver kveld. Aller viktigst er det om kvelden, men det optimale er 2 ganger daglig.

Ikke skyll etter tannpuss med fluortannkrem, bare la barnet spytte ut. Det er også viktig at man ikke drikker annet enn vann etter tannpussen om kvelden.

Relaterte artikler:

Marisha Pessl: Nattfilm


En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker.

I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.

Les mer …

Treningsferie


En tydelig reisetrend de siste årene er trenings-ferie, og alle typer aktiv ferie. Som en av de ledende innen treningsreiser lanserer Apollo nå fotturer på Kanariøyene.

Les mer …

BonBon-Land (Danmark)

BonBon-land er en stor fornøyelsespark som strekker seg over 125 000 m2 (dette tilsvarer 180 fotballbaner). I parken finner du mer enn 60 bemannede og ubemannede forlystelser og hvert år kommer en ny.

Les mer …

Barn i bagasjen


Det er alltid en utfordring å lande på et feriemål som tilfredsstiller alle medlemmene i en familie. Som regel tar man mest hensyn til barna, og det er vel og bra, men kanskje det ikke er så dumt å se på flere muligheter enn bare chartertur direkte ned i varmen.

Les mer …