• Anders Johannessen

Kjære statsråd Isaksen!

Trodde du virkelig en fraværsgrense skulle fremme oppmøte på skolen? Trodde du at den kun rammer de menneskene som skulker skolen? Du tok rett og slett feil.

Det er sant at fraværet er høyere enn noen gang, det er sant at elever av og til er litt slappe, dropper skolen, og overdriver hvor syke man egentlig er. Prøv å sette deg i noen andre sine sko, hvordan var det for deg, Isaksen? Skolen var vel ikke et tog på skinner igjennom hele skolegangen for deg heller? Du hendte vel du ble demotivert på grunn av det daglige stresset du ble satt igjennom hver eneste dag?

For å få en legeerklæring må man først ringe fastlegen, deretter må man møte opp å fortelle legen hva som egentlig er problemet og på toppen av kaka - må man betale en egenandel, som ofte er på rundt 200 kroner.

Men hvorfor holder ikke lenger mammas egenmelding? Egenmeldingen som fungerte i 10 år, på barneskolen og på ungdomsskolen er ikke lenger nok for å få godkjent fraværet sitt. Hvorfor er det sånn, Isaksen? Foreldre vil kun det beste for oss, og personlig hadde moren min aldri løyet på en egenmelding, og jeg tviler også på at andre foreldre ville gjort det.

Hvorfor har det blitt sånn, Isaksen? Gjennom hele livet, er det en selv det kommer ann på. Hva ungdommer gjør er ikke ditt ansvar, fordi hvert individ står kun til ansvar for seg selv. Konseptet bak fraværsgrensen er genialt, men det funker ikke i praksis. Målgruppen for fraværsgrensen var de som skulket på skolen, men den gikk utover alle - og kanskje spesielt de som har et reelt behov for å være mye borte.

Åpne opp øynene dine, Isaksen!

Hilsen Anders. Elev på videregående skole

Anbefalte krimbøker:

Hanne Kristin Rohde: Bare et barn

Hanne Kristin Rohdes oppfølger til suksessromanen Mørke hjerter begynner dramatisk når en journalist og en politiadvokat drepes på en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Politiet finner likene av to guttebarn ved Frysja i Oslo, og sammen med sine kolleger i Oslopolitiet begynner Wilma Lind å nøste i det som åpenbart er en drapssak. Denne gangen får Wilma mer enn én krevende etterforskning å tenke på: Hun satt nemlig ved siden av den drepte politiadvokaten da han ble skutt under pressebriefen.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.