• Anne Lise Johannessen

Junibacken (Sverige)

Junibacken er et aktivitetsmuseum i Stockholm. Museumet har eksistert siden 1996 og har barna i sentrum. Her får du møte mange av miljøene og figurene som Astrid Lindgren skrev om i sine bøker. Det blir også arrangert barneteater.

Junibacken har åpent året rundt og alle aktiviteter er innendørs. I billetten er det inkludert en tur med 'Sagotåget'. Dette tar deg med på en spennende tur blant Astrid Lindgrens figurer, men vær forberedt - i fellesferien blir det lang kø.

I Junibacken kan du få kjøpt mat, kaker og boller. For barna er det kanskje moro å spise Pippis pannekaker, Karlssons köttbullar eller Lillebrors ostsmörgås.

Junibacken ligger på Djurgården i Stockholm, rett til høyre etter Djurgårdsbroen. Du kommer lett fram med båt fra Slussen eller med buss.

[ Besøk Junibackens hjemmeside ]

Barnemix mener:

Vi 4 (2 voksne og 2 barn) hadde noen fine timer på Junibacken. Et tips er å sette av god tid da det kan være mye besøk her i sommermånedene.

Anbefalte krimbøker:

R. S. Pateman: Hva skjedde med Amy?

Livene til hennes foreldre, Beth og Brian gikk i oppløsning.

Ti år senere sliter mamma Beth fortsatt med en enorm sorg og redsel for hva som skjedde med hennes eneste barn, men marerittet blir bare verre når en fremmed kvinne banker på
døren.

I hånden holder hun en jente som ser ut som Amy den dagen hun forsvant for ti år siden.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.