Astrid Lindgrens Värld (Sverige)


I en av Sveriges eldste byer, nærmere bestemt Vimmerby på Sveriges østkyst, finner du Astrid Lindgrens Värld som er en stor friluftspark.

Her får barna møte Pippi, Emil, Ronja og alle de andre på ordentlig. En tur hit er en fint sommerminne man kan gi til barna sine, og når barna har det bra - har de voksne også det bra.

Les mer …

Lilleputthammer

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

I slutten av juli dro mamma, pappa, Mona Cecilie (12), Anders (8,5), bestefar, bestemor og boxeren Casi på tur til Lilleputthammer.

Lilleputthammer er en opplevelsespark for barn og voksne. Parken er laget som en miniatyr modell av Storgata i Lillehammer anno 1930- tallet, bygd i målestokk 1:4. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino.

I flere av husene foregår det aktiveter innendørs som f.eks. gratis ansiktsmaling, tegning/maling og lek.

I parken finnes også mange aktiviteter som bestefars bil, pariserhjul, bumpebåter, berg- og dalbane, tog m.m. For de modigste er froskehoppet et spennende stoppested. Aktivitetene er spesielt tilpasset barn i alderen 0-8 år, men eldre barn og voksne kan også ha en hyggelig dag i parken.

For de leseglade er det mange muligheter for å kjøpe bøker og tegneserier inne i noen av husene. Barnas Bokby er delt inn med ulike emner hvor hvert hus rommer ulike typer bøker. Det meste er bruktbøker, men ett av husene har også nye barnebøker. Du har her sjansen til å finne igjen bøkene du leste da du var liten. Forretningen tar også imot barnebøker om du har noen du har lyst til å selge.

Du trenger ikke gå sulten mens du er i Lilleputthammer. Du kan få kjøpt deg alt fra is, baguetter, pølser, kjøttkaker, pizza og mye mer. Det finnes tre serveringssteder rundt i parken.

Et stort pluss for oss hundeeiere er at man kan ha med hund inn i parken så lenge den er i bånd - og ikke tas med inn i husene.

Vi hadde alle noen fine timer i denne koselige parken.

Lilleputthammer ligger sentralt i Hafjell, like inntil E6. Nærmeste nabo er Hafjell Hotel & Apartments og Lekeland Hafjell.

Les mer om priser og åpningstider på hjemmesiden til Lilleputthammer

Overnatting
Dersom du trenger overnatting, kan jeg anbefale Alpin Apartments Solsiden. Dette er flotte leiligheter med bra standard på et barnevennlig område. Leilighetene ligger i kort nærhet til både Lilleputthammer og andre aktiviteter i Lillehammer-området.

Tore Aurstad og Carina Westberg: Nattevandreren


I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kommunisere med de levende, eller ligger det noe annet bak? Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene særdeles godt.

Les mer …

Unngår disse passtabbene i sommer


Sommerferien banker snart på døra og beregninger Star Tour har gjort viser at nærmere 900 000 nordmenn reiser på en pakketur i løpet av sommeren. Men selv om vi ligger på europatoppen i reising, er det alltid noen som glemmer det viktigste. Her minner Star Tour om de viktige pass- og visumreglene.

Les mer …

Legoland (Danmark)

Legoland i Danmark er en flott opplevelse som minst en gang må oppleves av både store og små. (Selv var dette mitt 3. besøk i parken).

Les mer …

Barn i bagasjen


Det er alltid en utfordring å lande på et feriemål som tilfredsstiller alle medlemmene i en familie. Som regel tar man mest hensyn til barna, og det er vel og bra, men kanskje det ikke er så dumt å se på flere muligheter enn bare chartertur direkte ned i varmen.

Les mer …