Tusenfryd


En varm sommerdag i slutten av juni var vi en gjeng som reiste vi til Tusenfryd for å teste årets utgave av parken. Ca kl 11 gikk vi forventningsfulle gjennom dørene og inn i parken.

Les mer …

Dyreparken

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Dyreparken har åpent 365 dager i året. Hver dag har sin sjarm. Det finnes mer enn 100 dyreslag og rundt 800 individer.

I 2004 når artikkelen ble skrevet var årets nyhet to nye orangutanger.

Men Kristiansand Dyrepark er mye mer enn dyr. Her kan du også kose deg på Sommerøya som er et eldorado på varme soldager. Her er bassenger for både barn og voksne.

Barna kan også kjøre Bob-banen, grave etter gull, hoppe på hoppeputa, klatre i Gompeland, kjøre tømmerrenna, ta en runde med karusellen. ta en togtur og mye mer.

 

Kaptein Sabeltanns Verden
I Dyreparken ligger også Kaptein Sabeltanns Verden. Her finner du Miriams forheksede hus, Grusomme Gabriels gang, Kaptein Sabeltanns smokkarium og Den Sorte Dame.

I 2004 var det store Kaptein Sabeltann-året med ny jubileumsforestilling. Dette var en spennende forestilling!

Kaptein Sabeltanns Verden er kun åpen i høysesongen.

 

Sommeren 2004 feiret Kaptein Sabeltann 15-årsjubileum med en splitter ny forestilling fra de syv hav!


Dette er den mest påkostede forestilling noensinne. Spenning, nostalgi og humor er stikkord for eventyret. Denne gang var Kaptein Sabeltann på jakt etter Grusomme Gabriels skatt.

 

Kardemomme by
I Dyreparken bor det også tre røvere; Kasper, Jesper og Jonathan. Inne i Kardemomme by kan du og hilse på andre kjente figurer som tante Sofie og Tobias i tårnet, eller kanskje du har lyst til å se hvordan det ser ut inne i noen av husene.

Kardemomme by finner du midt i mellom Nordisk Villmark og Kjuttaviga. Dersom du ønsker er det mulig å overnatte inne i Kardemomme by.

For mer informasjon - besøk Dyreparkens egen nettside

Lene Lauritsen Kjølner: Hvorfor spurte de ikke Evensen?


Som privatdetektiv sysler Olivia Henriksen mest med utro ektefeller og overvåkning. Da den beryktede SV-politikeren Arne Gustavsen blir funnet død i vannkanten ved Ankerholmens seilerforening, dras hun imidlertid inn i en sak som omfatter både miljøpolitikk, kyniske forretningsmenn og skitne affærer.

Heldigvis har Olivia nok av pågangsmot i det profesjonelle liv - i kjærlighetslivet er hun litt mer usikker.

Les mer …

Unngår disse passtabbene i sommer


Sommerferien banker snart på døra og beregninger Star Tour har gjort viser at nærmere 900 000 nordmenn reiser på en pakketur i løpet av sommeren. Men selv om vi ligger på europatoppen i reising, er det alltid noen som glemmer det viktigste. Her minner Star Tour om de viktige pass- og visumreglene.

Les mer …

Skara sommerland (Sverige)

Skara Sommarland reklamerer for å være Nordens største bade- og lekeland. De holder til utenfor byen Skara i Sverige. (13 mil nord-øst for Göteborg). Parken er delt i ulike områder; Vattenland, Motorland, Tivoliland og Lekland.

Les mer …

Bli med oss til Gran Canaria


Andreana og Frederico bor på Gran Canaria, og i denne boka forteller de deg om øya.

Du får vite mer om ting som skjedde for lenge siden, hvordan man lever på øya i dag, om naturen, og om de populære stedene. I tillegg til dette finner du og små faktaruter med opplysninger eller besøkstips.

Les mer …