Treningsferie


En tydelig reisetrend de siste årene er trenings-ferie, og alle typer aktiv ferie. Som en av de ledende innen treningsreiser lanserer Apollo nå fotturer på Kanariøyene.

Les mer …

Dyreparken

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Dyreparken har åpent 365 dager i året. Hver dag har sin sjarm. Det finnes mer enn 100 dyreslag og rundt 800 individer.

I 2004 når artikkelen ble skrevet var årets nyhet to nye orangutanger.

Men Kristiansand Dyrepark er mye mer enn dyr. Her kan du også kose deg på Sommerøya som er et eldorado på varme soldager. Her er bassenger for både barn og voksne.

Barna kan også kjøre Bob-banen, grave etter gull, hoppe på hoppeputa, klatre i Gompeland, kjøre tømmerrenna, ta en runde med karusellen. ta en togtur og mye mer.

 

Kaptein Sabeltanns Verden
I Dyreparken ligger også Kaptein Sabeltanns Verden. Her finner du Miriams forheksede hus, Grusomme Gabriels gang, Kaptein Sabeltanns smokkarium og Den Sorte Dame.

I 2004 var det store Kaptein Sabeltann-året med ny jubileumsforestilling. Dette var en spennende forestilling!

Kaptein Sabeltanns Verden er kun åpen i høysesongen.

 

Sommeren 2004 feiret Kaptein Sabeltann 15-årsjubileum med en splitter ny forestilling fra de syv hav!


Dette er den mest påkostede forestilling noensinne. Spenning, nostalgi og humor er stikkord for eventyret. Denne gang var Kaptein Sabeltann på jakt etter Grusomme Gabriels skatt.

 

Kardemomme by
I Dyreparken bor det også tre røvere; Kasper, Jesper og Jonathan. Inne i Kardemomme by kan du og hilse på andre kjente figurer som tante Sofie og Tobias i tårnet, eller kanskje du har lyst til å se hvordan det ser ut inne i noen av husene.

Kardemomme by finner du midt i mellom Nordisk Villmark og Kjuttaviga. Dersom du ønsker er det mulig å overnatte inne i Kardemomme by.

For mer informasjon - besøk Dyreparkens egen nettside

Jo Nesbø: Sønnen


Korrupsjon og organisert kriminalitet er kreftene bak de store dramaene, enten de utspiller seg på Politihuset, i Rådhuset, på snuskete hotellrom i kvadraturen eller blant dopselgerne langs Akerselva.

Dette er en skandinavisk "The Wire" i et forstørret hyperrealistisk Sin City-Oslo.

Les mer …

Ta en pause med helgeturer!

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Les mer …

Skara sommerland (Sverige)

Skara Sommarland reklamerer for å være Nordens største bade- og lekeland. De holder til utenfor byen Skara i Sverige. (13 mil nord-øst for Göteborg). Parken er delt i ulike områder; Vattenland, Motorland, Tivoliland og Lekland.

Les mer …

Best i baksetet


Bilatlas for store og små

Denne familieutgaven inneholder en unik liste over severdigheter for barnefamilier, spennende fakta om landet vårt, forslag til massevis av morsomme leker og quiz´er i bilen, og ikke minst - lydbok av den prisbelønte barneboka Kumatpakkene av Bjørn R. Rørvik og Per Dybvig!

Les mer …