Liseberg (Sverige)

Liseberg er en fornøyelsespark som ligger i Göteborg i Sverige. Med flere enn 35 morsomme attraksjoner er du garantert en fin dag med mye moro.

Les mer …

Dyreparken

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Dyreparken har åpent 365 dager i året. Hver dag har sin sjarm. Det finnes mer enn 100 dyreslag og rundt 800 individer.

I 2004 når artikkelen ble skrevet var årets nyhet to nye orangutanger.

Men Kristiansand Dyrepark er mye mer enn dyr. Her kan du også kose deg på Sommerøya som er et eldorado på varme soldager. Her er bassenger for både barn og voksne.

Barna kan også kjøre Bob-banen, grave etter gull, hoppe på hoppeputa, klatre i Gompeland, kjøre tømmerrenna, ta en runde med karusellen. ta en togtur og mye mer.

 

Kaptein Sabeltanns Verden
I Dyreparken ligger også Kaptein Sabeltanns Verden. Her finner du Miriams forheksede hus, Grusomme Gabriels gang, Kaptein Sabeltanns smokkarium og Den Sorte Dame.

I 2004 var det store Kaptein Sabeltann-året med ny jubileumsforestilling. Dette var en spennende forestilling!

Kaptein Sabeltanns Verden er kun åpen i høysesongen.

 

Sommeren 2004 feiret Kaptein Sabeltann 15-årsjubileum med en splitter ny forestilling fra de syv hav!


Dette er den mest påkostede forestilling noensinne. Spenning, nostalgi og humor er stikkord for eventyret. Denne gang var Kaptein Sabeltann på jakt etter Grusomme Gabriels skatt.

 

Kardemomme by
I Dyreparken bor det også tre røvere; Kasper, Jesper og Jonathan. Inne i Kardemomme by kan du og hilse på andre kjente figurer som tante Sofie og Tobias i tårnet, eller kanskje du har lyst til å se hvordan det ser ut inne i noen av husene.

Kardemomme by finner du midt i mellom Nordisk Villmark og Kjuttaviga. Dersom du ønsker er det mulig å overnatte inne i Kardemomme by.

For mer informasjon - besøk Dyreparkens egen nettside

Marisha Pessl: Nattfilm


En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker.

I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.

Les mer …

Unngår disse passtabbene i sommer


Sommerferien banker snart på døra og beregninger Star Tour har gjort viser at nærmere 900 000 nordmenn reiser på en pakketur i løpet av sommeren. Men selv om vi ligger på europatoppen i reising, er det alltid noen som glemmer det viktigste. Her minner Star Tour om de viktige pass- og visumreglene.

Les mer …

Astrid Lindgrens Värld (Sverige)


I en av Sveriges eldste byer, nærmere bestemt Vimmerby på Sveriges østkyst, finner du Astrid Lindgrens Värld som er en stor friluftspark.

Her får barna møte Pippi, Emil, Ronja og alle de andre på ordentlig. En tur hit er en fint sommerminne man kan gi til barna sine, og når barna har det bra - har de voksne også det bra.

Les mer …

Barn ingen hindring


16 tøffe turer for små og store i Norge av Arne Hjeltnes

Husker du de gode gamle turene fra barndommen? Her får du mange tips til turer ute i det fri.

Les mer …