Legoland (Danmark)

Legoland i Danmark er en flott opplevelse som minst en gang må oppleves av både store og små. (Selv var dette mitt 3. besøk i parken).

Les mer …

Quality Hotell & Resort Sarpsborg

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Spente dro vi til Quality Hotell & Resort Sarpsborg - og Superland for å ta en nærmere kikk på stedet.

Anlegget ligger lett tilgjengelig langs E6 i Sarpsborg - kun 1 time fra Oslo og 40 minutter fra Strømstad.

Vi fikk et bra førsteinntrykk av hotellet, med stor åpen resepsjon og hyggelige ansatte. Siden vi hadde med oss hund hadde vi booket et hunderom. Det viste seg å være et stort, lyst og trivelig rom med plass i massevis for oss fire og boxeren Casi.

Hotellets bassengområde besto testen med glans. Ungene boltret seg i de mange bassengene, svømte i motstrømskanal og skle vannsklier. Ikke minst var det behagelig for oss voksne og slappe av i boblebadene og å ta livet med ro i varmebassenget.

På området finnes dampbadstue og vanlig badstue - og en kaldkulp for deg som vil teste om du har vikingblod i årene. I tilknyting til bassengområdet finnes også store garderober, treningsmuligheter og en egen spa-avdeling med 80 spennende behandlinger.

All badingen gjorde oss sultne så vi valgte å spise i hotellets restaurant. Ungene spiste barnebuféet hvor de selv forsynte seg av det de måtte ønske av kylling, spagetti, nuggets, pølser og chips, samt noe grønnsaker. Vi voksne spiste en deilig biffmiddag med bakt potet. Det var mye mat så alle ble vel forsynte. Dersom du ønsker et litt enklere spisetilbud, tilbyr også hotellet servering fra Café Sulten. Her serveres pizza, burgere, pølser m.m.

Årets nyhet på dette hotellet er Superland. Dette er et lekeland bygget i tilknytning til hotellet. Her kan man leke dagen lang. Lek i klatrelabyrinten som har ballbinge, sklier, trampoline m.m. Hvis du vil kan du prøve deg på en runde minigolf. For de tøffe finnes en 13,5 meter høy klatrevegg hvor det ikke skulle mangle noen utfordringer.

Det finnes en egen ballbane som man kan leie å spille diverse ballspill. På skøytebanen kan du stå på skøyter eller spille curling. Skøyter kan du leie - eller ta med egne.

LaserMaze må prøves. Det er et eget rom med laserstråler. Du skal komme deg forbi uten å bryte stålene. Hvem er raskest?

Ungene hadde en kjempeflott tur til både hotellet og superland. Vi kan trygt anbefale stedet for andre barnefamilier.

 

Quality Hotell & Resort Sarpsborg har siden 2008 vært Nordens største aktivitets- og konferansehotell.

Det nye hotellet er 7500 m2 større enn tidligere, med et eget aktivitetssenter kalt Superland. Rommene er utvidet med 50 i antall og konferansekapasiteteten er tredoblet. Alle møterom og fellesareal er nyoppusset og de har en splitter ny kongressal med kapsitiet på inntil 1100 personer.

Hotellet ligger plassert langs E6 og gjør hotellet lett tilgjengelig. Rett under en time med bil fra Oslo og 15 minutter fra Rygge Flyplass.

» Besøk stedets egen hjemmeside her..

Kristina Ohlsson: Papirgutten


Det er vinter i Stockholm. Idet barna ved den jødiske barneskolen er i ferd med å avslutte skoledagen, blir en lærerinne skutt i skolegården, foran øynene på sjokkerte barn og foreldre.

Samme ettermiddag forsvinner to unge gutter på vei til tennistrening. Et kraftig snøvær har rammet Stockholm og gjør letearbeidet vanskelig.

Les mer …

Ta en pause med helgeturer!

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Les mer …

Quality Skjærgården


Quality Skjærgården Hotel og Badepark ligger i den lille byen Langesund i Bamble kommune. Langesund er en liten hvit by som har over 100 års erfaring som badeby.

Les mer …

Ny serie med reiseguider til barn

 

Aschehoug har nå en ny serie med reisebøker for barn. Dette er ingen vanlig reiseguide - men er et hefte på 96 rikt illustrerte sider som er fullspekket med kule historier og fascinerende fakta om menneskene, stedene, historien og kulturen.

Serien er laget i samarbeid med Lonely Planet.  Dette er storbyen presentert på barnas premisser. Ypperlig også for de som bare vil lære mer om verdensmetropolene.

Les mer …