Treningsferie


En tydelig reisetrend de siste årene er trenings-ferie, og alle typer aktiv ferie. Som en av de ledende innen treningsreiser lanserer Apollo nå fotturer på Kanariøyene.

Les mer …

Skara sommerland (Sverige)

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

Skara Sommarland reklamerer for å være Nordens største bade- og lekeland. De holder til utenfor byen Skara i Sverige. (13 mil nord-øst for Göteborg). Parken er delt i ulike områder; Vattenland, Motorland, Tivoliland og Lekland.

Av attraksjoner må nevnes bl.a. Gruvbanan som er en berg- og dalbane som er en spennende opplevelse for alle over 6 år. (men det må nevnes at det også var en morsom opplevelse for Anders på 4 år som ville kjøre omigjen og omigjen).

Sommarlandståget anbefales. Dette er en 15 minutters rundtur rundt i parken, hvor du kan få en liten oversikt.

Kottebilarna og Trafikstaden er fine aktivitet for de minste.

Ikke glem badetøyet. I parken finner du et fint vannland med basseng for alle aldre.

Hver dag er det underholdning i parken. Vi fikk med oss et spennende vannshow med stup fra 25 meter.

Når du blir sulten finner du restauranter, gatekjøkken og pannekakehus. Dere som vil ta med mat selv, kan benytte dere av Grillkullen hvor man kan grille medbragt mat mellom kl 12 og kl 18.

Av overnattingsmuligheter finnes både camping, hotell og vandrehjem i umiddelbar nærhet.

I Skara Sommarland betaler du kun inngangsbilletten og da er alle de 45 attraksjonene gratis.

[ Besøk Skara Sommarlands hjemmeside ]

Barnemix mener:

Vi hadde en fin helg i Skara med besøk til Skara Sommarland. Barnemix vil gjerne anbefale parken også til andre barnefamilier.

Selv overnattet vi på Stora Ekeberg Vandrarhem og hotell som ligger i gåavstand til parken.

Liza Marklund: Jernblod

 

I denne siste boka om Annika Bengtzon får vi et tilbakeblikk fra historiene i de tidligere utgitte bøkene Studio sex og Fasadefall.

Annika søster Birgitta har forsvunnet. Det siste livstegnet er en sms: Annika, hjelp meg! Papirutgaven av Kvällsekspressen ser ut til å gå i graven. Med mindre det skjer et mirakel, kommer sjefsredaktør Anders Schyman til å gå inn i historien som den som la ned den svenske journalistikken. Imens pågår en profilert rettsak om et bestialsk mord på en uteligger. Dagene går og Birgitta kommer ikke tilbake. Forsvinningen innebærer at Annika blir konfrontert med sin kompliserte fortid.

Les mer …

Hellas


Rundt 300 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur til Hellas til sommeren.

Det er 20 prosent flere enn til Tyrkia, nummer to på listen over sommerens mest populære reisemål. Beregninger Star Tour har gjort viser at totalt 850 000 vil trekke sørover til sommeren, og det er Bulgaria og Kroatia som øker mest.

Les mer …

Orlando, Florida - barnas drømmeferie

Orlando i Florida, Usa er for de fleste kjent for Disneyworld og Epcot senteret, men det er så mye mer. Barn i alderen 1-100 vil trives her, og det er lett å komme seg hit. En flytur fra Europa tar ca 7 timer, og når man lander er det kort vei til alt.

Les mer …

Bli med oss til Tenerife


Maria og Emilio bor på Tenerife, og i denne boka forteller de deg om øya Tenerife.

Du får vite mer om ting som skjedde for lenge siden, hvordan man lever på øya i dag, om naturen, og om de populære stedene. I tillegg til dette finner du og små faktaruter med opplysninger eller besøkstips.

Les mer …