Junibacken (Sverige)

Junibacken er et aktivitetsmuseum i Stockholm. Museumet har eksistert siden 1996 og har barna i sentrum. Her får du møte mange av miljøene og figurene som Astrid Lindgren skrev om i sine bøker. Det blir også arrangert barneteater.

Les mer …

Quality Skjærgården

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Quality Skjærgården Hotel og Badepark ligger i den lille byen Langesund i Bamble kommune. Langesund er en liten hvit by som har over 100 års erfaring som badeby.

Hotellet ble etablert i 1990 og har siden den gang huset en rekke ulike gjester og arrangement. Hotellet som ligger midt i hjertet av den norske skjærgården er derfor et fint valg enten det gjelder kurs og konferanse eller ferie- og fritidsreiser.

 

Badeparken
Badeparken består av et område på 4000 kvm.

Området kan by på badstuer, boblebad, dampbadstue, vanlig badstue, solarier, ulike badebasseng, eget uteområde, en 57 meter lang vannsklie og egen badepark for de små hvor det er 15 cm dypt vann.

Vannet i bassengene er oppvarmet til 31 grader, så her er det deilig for alle å bade. Boblebadene holder en temperatur på 35 grader, og innetemperaturen er 32 grader.

Badeparken har ca 100 000 besøkende pr år - mange av disse fra Telemark og Vestfold. I tillegg kommer alle hotellets gjester. Som gjest på hotellet har du tilgang til Badeparken via egen inngang.

Har du glemt håndkle, så er det ingen krise. I resepsjonen kan du leie badekåpe for kr 40,- og er du gjest på hotellet, kan du benytte romhånklærne i Badeparken. Badetøy kan du dessuten kjøpe i kiosken i Badeparken.

Siden vanndyben er 130 cm passer anlegget for barn i aldersgruppen 10-15 år, men mindre barn har og mange muligheter her. Vi hadde selv med 2 barn på 6 og 2,5 år og de trivdes veldig godt. Med badering var de med rundt i bassenget overalt.

Badeparken er også et populært sted for pensjonister, skiftarbeidere og hjemmeværende mødre med små barn. Her arrangeres også kurs for babysvømming og barnesvømming.

Badeparken har og mulighet til å ta imot spesielle grupper som idrettsklubber, bursdagsfølger, bedrifter osv. Det finnes en stor-skjerm hvor man kan ha fremvisning om det er ønskelig. Det finnes og et eget lite lokale med peis, egen dusj og badstue, som man kan leie. Der er det mulighet for å få servert mat, og lokalet har alle rettigheter når det gjelder skjenkebevilling.

Neste sommer utvides uteområdet, som har en nydelig utsikt over skjærgården, slik at det blir plass til ennå flere solsenger.

 

Åpningstider
På hverdager har Badeparken åpent mellom kl 16-22. I helger er åpningstidene fra kl 11 til kl 20. I ferier er åpningstidene utvidet. På onsdager og lørdager arrangeres dessuten "frokostbading". Les mer om dette på Badeparkens egen nettside.

 

Når du ønsker å overnatte
Quality Skjærgården Hotel og Badepark har 161 rom. Alle rom har dusj, TV, telefon og minibar. Noen av rommene har og en flott utsikt over skjærgården. Det finnes og noen tilpassede værelser for familier, handikappede og allergikere.

Om kvelden kan du slappe av i pianobaren og barna kan leke på det store lekerommet.

 

Når magen rumler
Når du er sulten, kan du velge mellom flere måter å få deg en matbit. Hotellet byr på en restaurant og en badegrill med lettere måltider.

For hotellets gjester inviteres til frokostbuffet om morgenen med bra utvalg. Hotellet har også lunch- og middagsbuffet med mye god mat.

 

Barnas hotell
Quality Skjærgården Hotel og Badepark er også et hotell for barna. I feriene kan barna boltre seg i et stort lekerom, se på teater, gå på rideskole, kose seg i delfinklubben som har egen aktivitetsleder og spise av egen barnebuffet.


Om sommeren er det også en bondegård med dyr for barna på området. Dessuten lages hver sommer en egen restaurant for barna hvor møbler og mat er tilpasset små kropper. Ellers i året, kan man i skoleferier og helger forsyne seg av en egen barnebuffet.

Statistikken sier at 60 % av barnefamiliene som har besøkt Badeparken om sommeren, kommer tilbake.

 

Barnemix anbefaler alle en tur til Quality Skjærgården Hotel og Badepark - enten du vil dra på dagstur eller du vil ha en avslappende helg på et flott hotell. Hva med en jentetur hit når du vil ha litt fri fra barn og hverdagsmas?

 

Mona Cecilie på 6 år anbefaler Badeparken pga størrelsen på bassenget og den deilige temperaturen. Hun synes hun hadde en kjempefin overnattingstur til Langesund.

 

For mer informasjon - besøk Badeparkens egen nettside.

 

Merete Junker: Venuspassasjen


Natt til 17. mai 1968 forlot Gunnar Eie bilen sin på kaia i Skien med nøklene i. Han etterlot seg kone og tre tenåringsdøtre, og dukket aldri opp igjen. En vårdag i 2007 finner Eies oldebarn, trettenårige Stian, et lik i innsjøen rett ved småbruket der han bor. Obduksjonsrapporten viser at den døde er den forsvunne Gunnar Eie, og at han ble brutalt drept for tre år siden. Over brystet har han tolv røde korssting.

Les mer …

Unngår disse passtabbene i sommer


Sommerferien banker snart på døra og beregninger Star Tour har gjort viser at nærmere 900 000 nordmenn reiser på en pakketur i løpet av sommeren. Men selv om vi ligger på europatoppen i reising, er det alltid noen som glemmer det viktigste. Her minner Star Tour om de viktige pass- og visumreglene.

Les mer …

Orlando, Florida - barnas drømmeferie

Orlando i Florida, Usa er for de fleste kjent for Disneyworld og Epcot senteret, men det er så mye mer. Barn i alderen 1-100 vil trives her, og det er lett å komme seg hit. En flytur fra Europa tar ca 7 timer, og når man lander er det kort vei til alt.

Les mer …

Barn i bagasjen


Det er alltid en utfordring å lande på et feriemål som tilfredsstiller alle medlemmene i en familie. Som regel tar man mest hensyn til barna, og det er vel og bra, men kanskje det ikke er så dumt å se på flere muligheter enn bare chartertur direkte ned i varmen.

Les mer …