Gröna Lund (Sverige)

Gröna Lund er et populært tivoli som ligger på Djurgården i Stocholm. Her kan du boltre deg med 31 attraksjoner, kampspill, ett 20-talls matkiosker og 6 restauranter.

Les mer …

Løveparken (Danmark)

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

Løveparken i Danmark er en dyrepark som har holdt til i Givskud utenfor Vejle siden 1969. Her får du kontakt med ville dyr fra 5 kontinenter, og ca 1000 dyr fordelt på 120 arter.

I parken har du mange muligheter; Du kan kjøre på safari med din egen bil - da følger du safariruten og kjører gjennom forskjellige dyreanlegg. Men pass på - kanskje møter du en nysgjerrig strus eller må stoppe for en giraff som vil over veien. Du kan kjøre turen så mange ganger du vil.

Du kjører også rundt inne i løvens rike, her blir du sluset gjennom doble porter og får se løvene på nært hold, mens du sitter trygt innelåst i din egen bil.

Dersom du heller for en guidet tur, finnes det safaribusser som kjører den samme runden. Turen tar ca 90 minutter og i 2004 koster det kr 15,- pr person å ta safaribussen.

Noe av parken kan oppleves til fots. Du følger en sti og får oppleve mange artige dyr som bl.a. elefanter, ulver og gorillaer. Du kan og rusle en tur blant berberapene som primært lever på Gibraltar og i Nord-Afrika. Men hold godt på eiendelene dine...

 

Nærkontakt med dyra
I Løveparken kan barna få nærkontakt med geiter inne på en inngjerdet lekeplass.

Man kan og ta et sightseeingtog ned til husdyrparken. Her kan barna klappe og mate husdyr fra hele verden. Dette er veldig gøy for barn, da mange barn i dag har veldig lite kontakt med husdyr.

 

Praktisk informasjon
For å finne frem til Løveparken kjører du sørover til Vejle (om du kommer fra Norge). Kjør deretter hovedvei 442 til Givskud.

Åpningstider i høysesongen er fra kl 10-20, og entré i 2004 er Dkr 110,- for voksne og Dkr 55 for barn.

Du finner mer informasjon om Løveparken her -->

Barnemix anbefaler et besøk i denne parken som er en litt annerledes

Ørjan N. Karlsson: Hauges direktiv


En krimroman om det du ikke skal vite. En tidligere sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) drar for å møte en informant på den nedlagte undergrunnsstasjonen Valkyrien i Oslo. Senere blir liket av en kvinne funnet på samme sted. Under kroppen ligger det en sort sjakkbrikke og en kryptisk beskjed.

Etterforsker Kyrre Kaupang jobber for den hemmelige etterretningsorganisasjonen Stiftelsen. Sammen med makker Lorents Sølvberg må han finne drapsmannen før flere mord begås.

Les mer …

Hellas


Rundt 300 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur til Hellas til sommeren.

Det er 20 prosent flere enn til Tyrkia, nummer to på listen over sommerens mest populære reisemål. Beregninger Star Tour har gjort viser at totalt 850 000 vil trekke sørover til sommeren, og det er Bulgaria og Kroatia som øker mest.

Les mer …

BonBon-Land (Danmark)

BonBon-land er en stor fornøyelsespark som strekker seg over 125 000 m2 (dette tilsvarer 180 fotballbaner). I parken finner du mer enn 60 bemannede og ubemannede forlystelser og hvert år kommer en ny.

Les mer …

New York for barn


Tre unge newyorkere – Mia, Taylor og Joshua – tar deg med på en leken oppdagelsesreise til New York: Bli med opp 67 etasjer på under ett minutt, lær deg engelske ord og kinesisk skrift, se hvordan basketball spilles i gatene, forstå hvorfor taxiene er gule og hvordan heisen, RAP-musikken og hamburgeren ble født. Alt gjennom lek!

Les mer …