Tenn gnisten i ferien


På Sunprime står romantikken i sentrum – avslappende luksus på tolv forskjellige reisemål

Når hverdagen tar over er det lett å glemme romantikken. Ofte er sexen det første som nedprioriteres i det daglige samlivet. Da er det kanskje på tide å planlegge den neste ferien – en romantisk tur for deg og din kjære.

Les mer …

Løveparken (Danmark)

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

Løveparken i Danmark er en dyrepark som har holdt til i Givskud utenfor Vejle siden 1969. Her får du kontakt med ville dyr fra 5 kontinenter, og ca 1000 dyr fordelt på 120 arter.

I parken har du mange muligheter; Du kan kjøre på safari med din egen bil - da følger du safariruten og kjører gjennom forskjellige dyreanlegg. Men pass på - kanskje møter du en nysgjerrig strus eller må stoppe for en giraff som vil over veien. Du kan kjøre turen så mange ganger du vil.

Du kjører også rundt inne i løvens rike, her blir du sluset gjennom doble porter og får se løvene på nært hold, mens du sitter trygt innelåst i din egen bil.

Dersom du heller for en guidet tur, finnes det safaribusser som kjører den samme runden. Turen tar ca 90 minutter og i 2004 koster det kr 15,- pr person å ta safaribussen.

Noe av parken kan oppleves til fots. Du følger en sti og får oppleve mange artige dyr som bl.a. elefanter, ulver og gorillaer. Du kan og rusle en tur blant berberapene som primært lever på Gibraltar og i Nord-Afrika. Men hold godt på eiendelene dine...

 

Nærkontakt med dyra
I Løveparken kan barna få nærkontakt med geiter inne på en inngjerdet lekeplass.

Man kan og ta et sightseeingtog ned til husdyrparken. Her kan barna klappe og mate husdyr fra hele verden. Dette er veldig gøy for barn, da mange barn i dag har veldig lite kontakt med husdyr.

 

Praktisk informasjon
For å finne frem til Løveparken kjører du sørover til Vejle (om du kommer fra Norge). Kjør deretter hovedvei 442 til Givskud.

Åpningstider i høysesongen er fra kl 10-20, og entré i 2004 er Dkr 110,- for voksne og Dkr 55 for barn.

Du finner mer informasjon om Løveparken her -->

Barnemix anbefaler et besøk i denne parken som er en litt annerledes

Mo Hayder: Dukkene


Handlingen foregår på et mentalsykehus. Pasientene er skjøre og påvirkelige.

Det skjer en rekke urovekkende hendelser og noen dødsfall - og frykten sprer seg blant både de ansatte og innlagte.

Les mer …

Treningsferie


En tydelig reisetrend de siste årene er trenings-ferie, og alle typer aktiv ferie. Som en av de ledende innen treningsreiser lanserer Apollo nå fotturer på Kanariøyene.

Les mer …

Løveparken (Danmark)

Løveparken i Danmark er en dyrepark som har holdt til i Givskud utenfor Vejle siden 1969. Her får du kontakt med ville dyr fra 5 kontinenter, og ca 1000 dyr fordelt på 120 arter.

Les mer …

New York for barn


Tre unge newyorkere – Mia, Taylor og Joshua – tar deg med på en leken oppdagelsesreise til New York: Bli med opp 67 etasjer på under ett minutt, lær deg engelske ord og kinesisk skrift, se hvordan basketball spilles i gatene, forstå hvorfor taxiene er gule og hvordan heisen, RAP-musikken og hamburgeren ble født. Alt gjennom lek!

Les mer …