Junibacken (Sverige)

Junibacken er et aktivitetsmuseum i Stockholm. Museumet har eksistert siden 1996 og har barna i sentrum. Her får du møte mange av miljøene og figurene som Astrid Lindgren skrev om i sine bøker. Det blir også arrangert barneteater.

Les mer …

Liseberg (Sverige)

Skrevet av Anne Lise Johannessen .

Liseberg er en fornøyelsespark som ligger i Göteborg i Sverige. Med flere enn 35 morsomme attraksjoner er du garantert en fin dag med mye moro.

De modige kan prøve Balder som er Nordens største berg- og dalbane i tre. Kjøreturen begynner i en 70 graders bakke - 36 meter opp i lufta og avsluttes kanskje med en ønske om en tur til. Iallefall var det sånn for Mona Cecilie (7 år) da hun kjørte denne berg- og dalbanen.

Moro synes også Mona Cecilie det var å kjøre Lisebergbanan som er en av Europas høyeste berg- og dalbaner.

For de mindre modige frister kanskje en tur i Sagoslottet hvor 30 barn kan kjøre samtidig i 15 gonoler og en få en smak av ulike eventyr. Anders (3,5 år) likte også godt Kaninresan hvor man får en båttur gjennom et kaninlandskap.

I Kristallsalongen er det lov å le både av seg selv og andre. Her er det mange speil som får deg til å se deg selv på en litt annen måte. Her er også en labyrint som kan være litt vrien å finne fram i.

I LisebergsTornet har du god utsikt over hele parken og mere til. Her kommer du 125 meter over havet og 65 gjester kan kjøre samtidig.

Når du er på Liseberg er det ikke til å komme utenom at Spökhotellet Gasten vekker interesse. Hotellet er vel verdt et besøk for deg som ikke er skvetten og er over 140 cm. Jeg lover deg en skummel opplevelse.

Når sulten gnager finner du flere caféer og restauranter rundt i parken. Både pizza, hamburgere og pølser er tilgjengelig. Eller kanskje du foretrekker orientalsk mat fra Orientekspressen.

Pass på å få med deg et besøk i parken også etter mørket frembrudd. Det er veldig koselig å gå rundt i parken som er opplyst av mange små lys.

I Liseberg betaler du en liten sum i inngangspenger. For å kjøre attraksjonene anbefaler vi å kjøpe et 'åkpass', da kjører du gratis hele dagen (egen avgift for Spökhotellet Gasten).

[ Besøk Lisebergs hjemmeside ]

Barnemix mener:

Totaltinntrykket vårt var at vi alle 4 (2 voksne og 2 barn) likte denne parken kjempegodt, og kommer gjerne tilbake ved en annen anledning.

Tore Aurstad og Carina Westberg: Nattevandreren


I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kommunisere med de levende, eller ligger det noe annet bak? Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene særdeles godt.

Les mer …

Ta en pause med helgeturer!

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Les mer …

Løveparken (Danmark)

Løveparken i Danmark er en dyrepark som har holdt til i Givskud utenfor Vejle siden 1969. Her får du kontakt med ville dyr fra 5 kontinenter, og ca 1000 dyr fordelt på 120 arter.

Les mer …

Ny serie med reiseguider til barn

 

Aschehoug har nå en ny serie med reisebøker for barn. Dette er ingen vanlig reiseguide - men er et hefte på 96 rikt illustrerte sider som er fullspekket med kule historier og fascinerende fakta om menneskene, stedene, historien og kulturen.

Serien er laget i samarbeid med Lonely Planet.  Dette er storbyen presentert på barnas premisser. Ypperlig også for de som bare vil lære mer om verdensmetropolene.

Les mer …