Partyalias

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Så var det lørdag, familiekveld og brettspill.

Denne gangen ville vi spille PartyAlias. Dette er et lagspill med lag på to eller flere personer. Spillet går ut på å forklare ord til laget ditt med andre ord, som synonymer, motsetninger, hint og andre forklaringer. Laget ditt gjetter så mange ganger det vil før tiden er brukt opp. Jo flere ord laget klarer, jo flere plasser fremover kan dere flytte på brettet. Det morsomme med Partyalias framfor tidligere versjoner av Alias er at det finnes ulike partyfelt hvor ordene skal forklares på en annen måte.

Her er partyfeltene du kan lande på:

Historietid - her skal alle ordene forklares ved å lage en liten historie av kortet.
Smiley - her trekker du et kort og får en spesiell sinnstemning du skal være i når du forklarer ordene.
Stillinger - her er det en spesiell aktivitet du må gjøre imens du forklarer så godt du kan.
Kjendiskort - lander du på denne ruten skal du beskrive kjendiser/tegnesierefigurer

Hvis du klarer oppgavene dine får du snurre spinneren og du rykker flere plasser fremover. Første lag til mål vinner.

Lagene besto av Fred Are og Jostein på det ene laget, og Mona Cecilie og Anne Lise på det andre. Begge lag får blanding av lette og vanskelige oppgaver som "Lager dresser" - Skredder. "Ikke løpe" - Gå." Appelsinbrus som er norsk" - Solo. "Et annet ord for gave" - Presang. "En type tregulv" - Parkett. "En grønnsak i skogen som jeg ikke liker å spise" - Sopp. "2 ord. Jeg starter med det siste som er rommet der dere har tv og sofa - Stue... og første ord er før det.. Forstue. Osv.

Jostein er den første til å få partyoppgave. Han står på en smiley og må være veldig sjenert når han forklarer ordene på kortet sitt til Fred Are. Da passer det jo bra at et av ordene er Forby - som han forklarer med 'Gjøre noe forbudt' og Nattkjole som forklares med et kvinneplagg til å sove i som ikke er pysjamas.

Neste partyoppgave er det Fred Are som får, han må trekke et stillingskort. Det er veldig morsomt når han så sitter å slår seg på hodet mens han foklarer ord som "Ikke vil... som et esel". Sta! Er inne, men vil bevege seg... Ut.

Så er det meg til å komme på et partyfelt da, og det slår ikke feil det. Jeg må hoppe opp og ned på huk mens jeg prøver så godt jeg kan og forklare. Og det er virkelig ikke så lett å ha fokus på ord når man har nok med å puste og le, men det blir et par riktige likevel.

Nok et partyfelt, og Fred Are må være redd. Han sitter og biter negler og får godkjent. Etterpå må Mona være trist. Flere må fortelle historier. "Det var en gang en prins som var veldig "dette" i en prinsesse". Forelsket, skjønner Fred Are med en gang.

Guttelaget må forklare kjendiser å klarer å komme fram til Kjell Magne Bondevik - med å si at første del av etternavnet er et yrke som ofte er på landet.

Her er en av historiene:
Det var en gang en skapning, et bestemt kjønn av et menneske... Mann! Ja, en slags mann men han har overnaturlige evner... Sjaman! Han hadde veldig lyst til å dra på fotballkamp og da måtte han dra til.... stadion. Etter kampen gikk han gjennom et stort område med mange butikker og industrier... Industrifelt. Et annet ord for industri, firmaer. Næringsfelt. Plutselig fikk han så lyst til å danse, så han dro til et lokale.... danserestaurant. Et sted hvor spesielt ungdom liker å gå og man betaler for å komme inn. Disco. Ja, eller... discotek. På discoteket møtte han tre stykker som hadde vært i fengsel, men der var de ikke lenger fordi de hadde.... sluppet fri. Nei, det hadde de ikke, men de var likevel ikke i fengel fordi de hadde... rømt - rømlinger. På dansegulvet fikk de plutselig se en - andre ordet i en rosa tegneseriefigur... Panter.... Da rakk vi ikke mer før tida gikk ut, men det ble 6 plasser fram.

Etterhvert lander jeg på nok et Stilling-kort og må stå på et bein mens jeg har begge armene ut. Det er ganske slitsomt i lengden for å ikke snakke om at man finner ut hvordan det står ti med balansen, men det går greit og spillet ender med at jentelaget vinner med god margin.

Konklusjonen vår er at Partyalias er et veldig gøy spill som passer for de aller fleste. Vi har også spilt det ved en tidligere anledning på hyttetur hvor vi var 8 stykker. Det ble en veldig morsom kveld.

Vi har også fått teste den vanlige varianten av Alias. Den fungerer på samme måte som Partyalias, men uten partyfeltene. Vi velger å ikke lage egen artikkel om denne. Alias fungerer fint som et tillegg til Partyalias for da får du ekstra mange og bedre utvalg av forklaringskort.

 

Relaterte artikler:

Jesper Stein: Uro


En mann blir funnet myrdet på en kirkegård natten etter at politirazziaen mot Ungdomshuset utløste brutale opptøyer på Nørrebro i 2007. Den drepte er iført finlandshette og militærstøvler, og mistanken rettes umiddelbart mot politiet, som har overvåket kirkegården mens opptøyene har pågått: Er gjerningsmannen en politimann som har gått for langt i kampens hete? Eller prøver bare noen å få det til å se sånn ut?

Les mer …

Tenn gnisten i ferien


På Sunprime står romantikken i sentrum – avslappende luksus på tolv forskjellige reisemål

Når hverdagen tar over er det lett å glemme romantikken. Ofte er sexen det første som nedprioriteres i det daglige samlivet. Da er det kanskje på tide å planlegge den neste ferien – en romantisk tur for deg og din kjære.

Les mer …

Sommarland i Bø


En solfylt sommerdag dro vi til Bø i Telemark - og til Sommarland.

Den samme dagen fant også mer enn 5000 andre besøkende veien hit til Norges største vannpark.

Les mer …

Bli med oss til Tenerife


Maria og Emilio bor på Tenerife, og i denne boka forteller de deg om øya Tenerife.

Du får vite mer om ting som skjedde for lenge siden, hvordan man lever på øya i dag, om naturen, og om de populære stedene. I tillegg til dette finner du og små faktaruter med opplysninger eller besøkstips.

Les mer …