Ta en pause med helgeturer!

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Les mer …

Hellas

Skrevet av Star Tour .


Rundt 300 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur til Hellas til sommeren.

Det er 20 prosent flere enn til Tyrkia, nummer to på listen over sommerens mest populære reisemål. Beregninger Star Tour har gjort viser at totalt 850 000 vil trekke sørover til sommeren, og det er Bulgaria og Kroatia som øker mest.

Hellas har i flere år knivet med Tyrkia om å være det største reisemålet for charterkunder i sommerhalvåret. I år kommer grekerne til å ta et stort forsprang med rundt 300 000 norske gjester, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour. Hun forteller at sommersalget er godt i gang, og at det foreløpig er Kreta som er det mestselgende reisemålet hos Star Tour.

Vi har gått gjennom sommerprogrammet til fem av de største reiseaktørene som dekker rundt 98prosent av pakkereisemarkedet. Resultatet gir en unik oversikt over hvor Kari og Ola vil reise på chartertur til sommeren, forklarer Petersson.

Blant de tre store så finner vi altså Hellas, Tyrkia med drøyt 250 000 reiser og Spania med mer enn 150 000. Landene som øker mest er i følge Star Tours beregninger Bulgaria og Kroatia, begge vokser med 14 prosent. Bulgaria kan forvente rundt 50 000 chartergjester, mens Kroatia får rundt 25 000.

Nordmenn elsker å reise. Statistikk fra Avinor viser at Oslo Lufthavn hadde rekord i antall utenlandsreiser i juli i fjor, og det til tross for den flotteste sommeren i manns minne, sier Petersson, som mener reiselysten vil fortsette i 2014.

- Nordmenn vil fremdeles ligge på Europa-toppen i utenlandsferier. Mange tar både to og tre turer i løpet av året og vi reiser mer jo eldre vi blir, sier kommunikasjonsdirektøren.

 

Mest populære reisemål sommeren 2014

1.

Hellas

300 000

+8%

2.

Tyrkia

253 000

-3%

3.

Spania

156 000

-8%

4.

Kypros

50 000

-16%

5.

Bulgaria

48 000

+14%

6.

Kroatia

25 000

+14%

7.

Italia

10 000

-2%

8.

Egypt

4 500

-75%

9.

Portugal

4 000

-36%

 

5 mest populære hos Star Tour

1. Kreta
2. Mallorca
3. Rhodos
4. Antalya
5. Kypros


10 reisetrender for 2014

  1. Vekst av hoteller tilpasset ulike behov. For eksempel hoteller for voksne, barnefamilier, romantikk, spa og badeland.

  2. Treningsferier. Vekst i ferier hvor det viktigste er trening med ferie, ikke ferie med trening.

  3. Aktiv i ferien. En trend som bare forsterker seg. Ønsket om å holde seg i form gjør at stadig flere vil være aktive i ferien. Fra joggetur på stranden til treningsstudio på hotellet, gjerne kombinert med utflukter og opplevelser.

  4. Slappe av. Parallelt med at stadig flere blir mer aktive ser vi en mot-trend. Den andre delen vil «logge av» og slappe av. De lever hektisk i hverdagen og vil lade batteriene i ferien.

  5. Du blir hva du spiser.  Sunt kosthold. Økt fokus på sunn mat – være seg økologisk eller raw food – vil også prege ferievalgene i fremtiden og ikke minst frokostbuffeten på hotellene.

  6. «Wifi whenever whatever». Vi vil se Netflix i ferien på Blue Village. Vi vil sjekke TripAdvisor på mobilen. WiFi og gode nettlinjer blir et krav.

  7. Feriesjefen i lomma. Fremtiden er mobil og i fremtiden vil 50 % av alle bestillinger gjøres via telefonen. 

  8. Fortsatt vekst til USA – først og fremst Miami og New York.

  9. Dragning mot det eksotiske. Vekst til fjerne og eksotiske land og reisemål fortsetter i tråd med velstanden i Norge. Eks. på reisemål som kommer er Burma, Bali, India og Sør-Afrika

  10. Fortsatt vekst innen opplevelsesreiser og aktive ferier. En trend som bare blir sterkere parallelt med at vi får stadig flere 50+ i befolkningen. Minner for livet er en tydelig trend blant 50+ samt at reiser og opplevelser står øverst på ønskelisten i følge alle undersøkelser. Spørsmålet blir ikke lenger hvor du har reist – samtalene vil dreie seg om hva du har gjort på reisen.

 

Marisha Pessl: Nattfilm


En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker.

I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.

Les mer …

Tenn gnisten i ferien


På Sunprime står romantikken i sentrum – avslappende luksus på tolv forskjellige reisemål

Når hverdagen tar over er det lett å glemme romantikken. Ofte er sexen det første som nedprioriteres i det daglige samlivet. Da er det kanskje på tide å planlegge den neste ferien – en romantisk tur for deg og din kjære.

Les mer …

Lilleputthammer

I slutten av juli dro mamma, pappa, Mona Cecilie (12), Anders (8,5), bestefar, bestemor og boxeren Casi på tur til Lilleputthammer.

Les mer …

GuideNorge 2008


Byer og tettsteder fra A til Å
Forfatter: Rolf Bakke og Ivar Dyrdal

Markedets mest komplette reiseguide for Norge!

Her er kort og konsis informasjon om norske tettsteder i alfabetisk orden uten bruk av kompliserte symboler og forkortelser, bl.a. informasjonskontorer, kommunikasjoner, overnatting, severdigheter og begivenheter.

Les mer …