Quality Hotell & Resort Sarpsborg


Spente dro vi til Quality Hotell & Resort Sarpsborg - og Superland for å ta en nærmere kikk på stedet.

Anlegget ligger lett tilgjengelig langs E6 i Sarpsborg - kun 1 time fra Oslo og 40 minutter fra Strømstad.

Les mer …

Ta en pause med helgeturer!

Skrevet av Terese Nordgård .

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Og for noen herlige destinasjoner du kan komme til! Jeg har selv reist masse, og helgeturer har gitt meg noen fantastiske opplevelser. Om det bare er en by, du skal besøke, trenger du nok ikke mer enn 2-3 dager for å få med deg masse, og samtidig slapper du automatisk mer av, når du kommer bort fra hjemmet. Det finnes masse muligheter for å reise i Norge – noe som jeg har gjort en del – og ellers finnes det noen vakre byer en kort flytur unna: Barcelona, London, Roma… Ja, det er bare å velge!

Forrige år hadde jeg en helg i Reykjavik på Island med kjæresten min. Og for en tur! Det var en av de mer spesielle destinasjoner for en helgetur, og en av de jeg husker best. Reisen var booket gjennom http://www.expedia.no/, og varte bare fredag kveld til søndag ettermiddag. Men det var to dager, jeg nok aldri glemmer. Island er et utrolig land med en natur, man nesten ikke kan forestille seg.

Vi tok blant annet en tur til Gullfoss – et utrolig vakkert syn, som man kunne stå og nyte uten å bli forstyrret. Som dere kan se på bilde var det noe, man ikke glemmer fort igjen! Og generelt brukte vi en del tid på å gå rundt for oss selv og nyte utsikten, og den annerledes naturen.

Men men men, Island – og spesielt Reykjavik – er ikke bare natur og ro altså! Det er kanskje det første man forbinder det med, men Reykjavik har masse annet å tilby! Det er en kjempe koselig liten by, som er deilig å gå rundt i, og her kan man lett bruke mange timer. Her kan du besøke lokale butikker og restauranter, dra på markeder, besøke konsertsaler eller museer, dra på kino, kjøpe tradisjonelle klær, smake på tradisjonell islandsk mat – eller velge mer ’globale’ spisesteder, hvis du har lyst på det… Ja, du kan gjøre akkurat det du vil i denne søte byen!

Vi er begge ganske interessert i kultur og historie og liker å få med oss litt av den lokale følelsen og historien, når vi besøker nye destinasjoner. Derfor hadde vi en fantastisk opplevelse med å dra på Nasjonalmuseet. Det er noe, jeg kan anbefale alle som skal besøke Island!

Du kan få mye ut av to dager på Island, både i hovedstaden (som du ser på bilde), og hvis du reiser litt uten for. Det er en destinasjon for alle, spesielt om du er glad i natur og trenger en helg med litt ro og fred. Vi hadde hvert fall en helt fantastisk helgetur dit, og derfor vil jeg anbefale alle å gjøre det samme!

Er du mer til storbyliv, eller vil du reise i Norge? Eller trenger du kanskje en varmere destinasjon? Fortvil ikke! Det er et utrolig stort utvalg, og jeg oppdaterer alltid reiseselskapenes hjemmesider for å finne nye tilbud, eller se hvem som har noen bra kampanjer. Ta en pause fra hverdagens stress og reise hvor du vil – uten å ta fri. Kan det bli bedre?

Relaterte artikler:

Jón Óttar Olafsson: Overvåket


Mord og mysterier fra ny, islandsk krimforfatter

Like oppunder jul blir en død kvinne funnet i en fiskehytte i Reykjavík. Alt tyder på at hun har dødd av en overdose, men politimannen David er overbevist om at hun er blitt drept. Den eneste ledetråden han har er et ukjent mobiltelefonnummer.

Les mer …

Treningsferie


En tydelig reisetrend de siste årene er trenings-ferie, og alle typer aktiv ferie. Som en av de ledende innen treningsreiser lanserer Apollo nå fotturer på Kanariøyene.

Les mer …

Katthult (Sverige)


Når du reiser til Katthult er det nesten som å komme inn i en scene fra filmen. Det var som om vi når som helst ville høre Anton Svensen brøle på Emil.

Les mer …

Ny serie med reiseguider til barn

 

Aschehoug har nå en ny serie med reisebøker for barn. Dette er ingen vanlig reiseguide - men er et hefte på 96 rikt illustrerte sider som er fullspekket med kule historier og fascinerende fakta om menneskene, stedene, historien og kulturen.

Serien er laget i samarbeid med Lonely Planet.  Dette er storbyen presentert på barnas premisser. Ypperlig også for de som bare vil lære mer om verdensmetropolene.

Les mer …