Fårup Sommerland (Danmark)

Fårup sommerland er en stor fornøyelsespark på Nordjylland i Danmark. Parkens størrelse er som 55 fotballbaner, og aktivitetene er mange.

Les mer …

Ta en pause med helgeturer!

Skrevet av Terese Nordgård .

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Og for noen herlige destinasjoner du kan komme til! Jeg har selv reist masse, og helgeturer har gitt meg noen fantastiske opplevelser. Om det bare er en by, du skal besøke, trenger du nok ikke mer enn 2-3 dager for å få med deg masse, og samtidig slapper du automatisk mer av, når du kommer bort fra hjemmet. Det finnes masse muligheter for å reise i Norge – noe som jeg har gjort en del – og ellers finnes det noen vakre byer en kort flytur unna: Barcelona, London, Roma… Ja, det er bare å velge!

Forrige år hadde jeg en helg i Reykjavik på Island med kjæresten min. Og for en tur! Det var en av de mer spesielle destinasjoner for en helgetur, og en av de jeg husker best. Reisen var booket gjennom http://www.expedia.no/, og varte bare fredag kveld til søndag ettermiddag. Men det var to dager, jeg nok aldri glemmer. Island er et utrolig land med en natur, man nesten ikke kan forestille seg.

Vi tok blant annet en tur til Gullfoss – et utrolig vakkert syn, som man kunne stå og nyte uten å bli forstyrret. Som dere kan se på bilde var det noe, man ikke glemmer fort igjen! Og generelt brukte vi en del tid på å gå rundt for oss selv og nyte utsikten, og den annerledes naturen.

Men men men, Island – og spesielt Reykjavik – er ikke bare natur og ro altså! Det er kanskje det første man forbinder det med, men Reykjavik har masse annet å tilby! Det er en kjempe koselig liten by, som er deilig å gå rundt i, og her kan man lett bruke mange timer. Her kan du besøke lokale butikker og restauranter, dra på markeder, besøke konsertsaler eller museer, dra på kino, kjøpe tradisjonelle klær, smake på tradisjonell islandsk mat – eller velge mer ’globale’ spisesteder, hvis du har lyst på det… Ja, du kan gjøre akkurat det du vil i denne søte byen!

Vi er begge ganske interessert i kultur og historie og liker å få med oss litt av den lokale følelsen og historien, når vi besøker nye destinasjoner. Derfor hadde vi en fantastisk opplevelse med å dra på Nasjonalmuseet. Det er noe, jeg kan anbefale alle som skal besøke Island!

Du kan få mye ut av to dager på Island, både i hovedstaden (som du ser på bilde), og hvis du reiser litt uten for. Det er en destinasjon for alle, spesielt om du er glad i natur og trenger en helg med litt ro og fred. Vi hadde hvert fall en helt fantastisk helgetur dit, og derfor vil jeg anbefale alle å gjøre det samme!

Er du mer til storbyliv, eller vil du reise i Norge? Eller trenger du kanskje en varmere destinasjon? Fortvil ikke! Det er et utrolig stort utvalg, og jeg oppdaterer alltid reiseselskapenes hjemmesider for å finne nye tilbud, eller se hvem som har noen bra kampanjer. Ta en pause fra hverdagens stress og reise hvor du vil – uten å ta fri. Kan det bli bedre?

Relaterte artikler:

Mo Hayder: Dukkene


Handlingen foregår på et mentalsykehus. Pasientene er skjøre og påvirkelige.

Det skjer en rekke urovekkende hendelser og noen dødsfall - og frykten sprer seg blant både de ansatte og innlagte.

Les mer …

Treningsferie


En tydelig reisetrend de siste årene er trenings-ferie, og alle typer aktiv ferie. Som en av de ledende innen treningsreiser lanserer Apollo nå fotturer på Kanariøyene.

Les mer …

BonBon-Land (Danmark)

BonBon-land er en stor fornøyelsespark som strekker seg over 125 000 m2 (dette tilsvarer 180 fotballbaner). I parken finner du mer enn 60 bemannede og ubemannede forlystelser og hvert år kommer en ny.

Les mer …

Bli med oss til Tenerife


Maria og Emilio bor på Tenerife, og i denne boka forteller de deg om øya Tenerife.

Du får vite mer om ting som skjedde for lenge siden, hvordan man lever på øya i dag, om naturen, og om de populære stedene. I tillegg til dette finner du og små faktaruter med opplysninger eller besøkstips.

Les mer …