Quality Skjærgården


Quality Skjærgården Hotel og Badepark ligger i den lille byen Langesund i Bamble kommune. Langesund er en liten hvit by som har over 100 års erfaring som badeby.

Les mer …

Ta en pause med helgeturer!

Skrevet av Terese Nordgård .

 
Når man har mye å gjøre i hverdagen, kan det kanskje være vanskelig å finne en hel uke eller to til å reise. Spesielt hvis man har lyst å reise mer enn en gang i året, når barna har sommerferie.

Det er ikke alltid lett å balansere et liv med familie, jobb og fritidsaktiviteter med reiseopplevelser. Men med helgeturer har du den perfekte løsningen! Du trenger bare én fridag fra jobben – eller ingen i det hele tatt - og barna kan du enten ta med deg, eller sikkert avlevere de hos besteforeldrene i en helg. På den måten krever det plutselig ikke den store planleggingen å komme ut på en herlig reise.

Og for noen herlige destinasjoner du kan komme til! Jeg har selv reist masse, og helgeturer har gitt meg noen fantastiske opplevelser. Om det bare er en by, du skal besøke, trenger du nok ikke mer enn 2-3 dager for å få med deg masse, og samtidig slapper du automatisk mer av, når du kommer bort fra hjemmet. Det finnes masse muligheter for å reise i Norge – noe som jeg har gjort en del – og ellers finnes det noen vakre byer en kort flytur unna: Barcelona, London, Roma… Ja, det er bare å velge!

Forrige år hadde jeg en helg i Reykjavik på Island med kjæresten min. Og for en tur! Det var en av de mer spesielle destinasjoner for en helgetur, og en av de jeg husker best. Reisen var booket gjennom http://www.expedia.no/, og varte bare fredag kveld til søndag ettermiddag. Men det var to dager, jeg nok aldri glemmer. Island er et utrolig land med en natur, man nesten ikke kan forestille seg.

Vi tok blant annet en tur til Gullfoss – et utrolig vakkert syn, som man kunne stå og nyte uten å bli forstyrret. Som dere kan se på bilde var det noe, man ikke glemmer fort igjen! Og generelt brukte vi en del tid på å gå rundt for oss selv og nyte utsikten, og den annerledes naturen.

Men men men, Island – og spesielt Reykjavik – er ikke bare natur og ro altså! Det er kanskje det første man forbinder det med, men Reykjavik har masse annet å tilby! Det er en kjempe koselig liten by, som er deilig å gå rundt i, og her kan man lett bruke mange timer. Her kan du besøke lokale butikker og restauranter, dra på markeder, besøke konsertsaler eller museer, dra på kino, kjøpe tradisjonelle klær, smake på tradisjonell islandsk mat – eller velge mer ’globale’ spisesteder, hvis du har lyst på det… Ja, du kan gjøre akkurat det du vil i denne søte byen!

Vi er begge ganske interessert i kultur og historie og liker å få med oss litt av den lokale følelsen og historien, når vi besøker nye destinasjoner. Derfor hadde vi en fantastisk opplevelse med å dra på Nasjonalmuseet. Det er noe, jeg kan anbefale alle som skal besøke Island!

Du kan få mye ut av to dager på Island, både i hovedstaden (som du ser på bilde), og hvis du reiser litt uten for. Det er en destinasjon for alle, spesielt om du er glad i natur og trenger en helg med litt ro og fred. Vi hadde hvert fall en helt fantastisk helgetur dit, og derfor vil jeg anbefale alle å gjøre det samme!

Er du mer til storbyliv, eller vil du reise i Norge? Eller trenger du kanskje en varmere destinasjon? Fortvil ikke! Det er et utrolig stort utvalg, og jeg oppdaterer alltid reiseselskapenes hjemmesider for å finne nye tilbud, eller se hvem som har noen bra kampanjer. Ta en pause fra hverdagens stress og reise hvor du vil – uten å ta fri. Kan det bli bedre?

Relaterte artikler:

Tore Aurstad og Carina Westberg: Nattevandreren


I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kommunisere med de levende, eller ligger det noe annet bak? Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene særdeles godt.

Les mer …

Weekend i trendy Krakow


Krakow er - sommerens hotteste reisemål for helgeturer. Byen har en spennende historie og et rikt kultur- og uteliv. Og best av alt, byen ligger bare et par timers flytur fra Norge. 

Å reise til Krakow er i vinden akkurat nå, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Les mer …

Lilleputthammer

I slutten av juli dro mamma, pappa, Mona Cecilie (12), Anders (8,5), bestefar, bestemor og boxeren Casi på tur til Lilleputthammer.

Les mer …

Best i baksetet


Bilatlas for store og små

Denne familieutgaven inneholder en unik liste over severdigheter for barnefamilier, spennende fakta om landet vårt, forslag til massevis av morsomme leker og quiz´er i bilen, og ikke minst - lydbok av den prisbelønte barneboka Kumatpakkene av Bjørn R. Rørvik og Per Dybvig!

Les mer …