Nissegodt

Skrevet av Lisbet Fagerli .


Jeg har vært så heldig at jeg fikk lov å lage noe med disse flotte motivene på utklippsark fra Twister Papers. Jeg slet med inspirasjonen og hadde problemer med hva jeg skulle lage. Men så var jeg på matbutikken og så en dobbel Kvikklunch-sjokolade og dermed bestemte jeg meg for å lage en eske jeg kunne putte sjokoladen inni.

Jeg begynte med ett kartongark Bazzil som jeg skar til i størrelse 8 7/8 x 10 6/8. Så fant jeg frem scoreboardet fra Martha Stewart der jeg scorte den lengste delen i disse målene: 4 2/8, 7/8, 4 2/8, 7/8, til slutt skal du sitte igjen med en liten bit på 2/4 som er til overlapping når esken limes.

Da skal det scores på kortenden så kartongen snus. Det scores det fra høyre side mot venstre 6/8 , 7/8 fra venstre mot høyre 4/8 og 7/8

Da skal det sees slik ut:

 
Klipp bort de skraverte feltene. På venstre side klipper man i blyantstreken ned til andre scorlinje. Dette blir enden av esken med flipper til å brette inn som senere limes.

På den andre enden tok jeg å avrundet kartongen litt slik at flippen som brettes ned der åpningen på esken blir får fine avrundete hjørner.

 


Da er selve esken ferdig og det er bare å finne frem mønstrpapirer og lime de på.

Jeg pyntet mesteparten av esken min før jeg limte den samme, fant ut at det var lettest. Jeg brukte dobbeltsidig teip. Og begynte med flippende i enden av esken. Veldig lurt da å lime på riktig side av kartongen som da er forsiden.


Slik ser den ut når små flippene er ferdiglimt nederst.

Og da var det bare å fortsette slik.

 

Og her er esken ferdig limt:

 


Da var det bare å fortsette å pynte den ferdig. Jeg har brukt mønsterark fra DCWV som heter the Christmas multi stack og en gammelbokside. Alt papiret og bildet ble svertet i kantene.

Bølgepapiret ble først malt og så svertet i kantene. Den lille svirvlen i hjørnet og stjerne sirkelen som er stanset ut fra en dies fra Spelbinders. De har begge fått ett lag staplet med istress ink i fargen walnut stain. Tekststempelen fra Kreativ Hobbyer stemplet i samme brunfarge og den fikk også en lett stapling med stemplesverte over.

Ble mykere ved å gjøre det enn å ha det hvitt.

Og da har jeg en flott gave boks til jul der jeg skal putte penger og en sjokolade inni i gave til de som kun får penger. Så egentlig blir det en stor til og fra lapp.

Og ettersom jeg ikke har prøvd dette før så ble det to der den med God Jul skriften som er en dies ble prototypen .. har brukt samme papirer med tørrembosset kartongen med en stjerne embossing plate. Har brukt en Marta Stewart stjerne punch i endene og snøfnugg borden er også fra Marta Stewart.

 

 

 

Tags: Twisted Papers

Dekorert papirbok


En gråpapirsbok med spiral i ryggen, dekorert med digi bilder fra Mon Bonbon. Der er det masse lekkert og verdt å ta en kikk!

Les mer …

Marisha Pessl: Nattfilm


En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker.

I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.

Les mer …

Hit reiser vi til sommeren


Kreta ligger an til å bli nordmenns store sommerreisemål. Over halvparten av sommerens reiser til den greske øya er allerede solgt, melder Star Tour.

Også Mallorca, Rhodos og Antalyakysten i Tyrkia er populære feriesteder. Beregninger fra reisearrangøren viser at nærmere 900 000 nordmenn vil reise på en chartertur til sommeren.

Les mer …

Tusenfryd


En varm sommerdag i slutten av juni var vi en gjeng som reiste vi til Tusenfryd for å teste årets utgave av parken. Ca kl 11 gikk vi forventningsfulle gjennom dørene og inn i parken.

Les mer …

Min reise til Danmark


Dette er en annerledes reisebok for barn. I boka får du fakta om Danmark. I tillegg er det satt av plass til å tegne og lime inn bilder m.m. Du kan og skrive notater.

Les mer …