Silhouette Cameo

Skrevet av Anne Lise Johannessen .Silhouette Cameo er en elektronisk kuttemaskin som kobles til pc via en standard USB-port. Maskinen gjør det enkelt å kutte ut din design og tekst! Programvaren Silhouette Studio følger med.

I "gamle dager" hadde jeg en eldre versjon av Silhouette som jeg egentlig aldri helt fant ut av. Den ble derfor sjeldent brukt og til slutt solgte jeg den. Men årene har gått og ting utvikles. Både Silhouette og kortlagingen min har forandret seg siden den gang. Jeg har hørt mye bra om den nye versjonen og tenkte at den kunne gjøre ting litt enklere. Jeg bestemte meg for å la den få en ny sjanse.

En fredag kom postmannen med maskinen min - og jeg tror jeg har blitt forelsket :) Hvordan klarte jeg meg egentlig uten før?

Litt fomling var det for å finne ut av kuttingen, men etter en del feilkuttinger skjønte jeg systemet. Det følger med 51 ferdige design så det er bare å kutte i vei. I tillegg finnes det nesten uendelige mønster i onlinebutikken til Silhouette. Det er kjempelett å laste de ned til maskinen.

Foreløpig har jeg bare kuttet i kartong, men mulighetene er mange. Du kan også bruke Silhouetten til å kutte i vinyl, transferpapir og stoff. Det er bare fantasien som setter begrensning for hva man kan lage.

Jeg har som sagt Cameo-versjonen den tar hele 12 x 12 ark. Det finnes også en mindre versjon, Silhouette Portrait. Den er mindre og har en kutteflate på 20,5 cm. Lager du kort er det mest praktisk å gå for Cameoen, da kan du lett kutte ut kort i forskjellige former.

Silhouette Studio er standardprogrammet som følger med maskinen. For ca kr 300,- kan du oppgradere til designerversjonen. Det er en diskusjonssak om det er verdt pengene eller ikke. Jeg valgte å gjøre det. Fordelen med designerversjonen er at man får en praktisk linjal på topp og på siden, og så kan man kutte svg-filer. (Disse finnes gratis mange steder). Jeg hadde noen svgfiler fra før fra noen designmaler jeg har kjøpt på en nettside, det var hovedgrunnen til at jeg oppgraderte. I den nye versjonen av designversjonen kan man dessuten også kutte pdf-filer - og selvfølgelig lage sine egne design.

 

Hvis jeg skal nevne en negativ ting så er det kanskje kuttematta. Den blir fort slitt - iallefall med min første "prøve-og feile"-start. Den blir fort hakkete og oppdelt av kniven og limet blir fort slitt bort. Jeg har fått tips om at man kan bruke spraylim til dette. Jeg har også testet med små limfirkanter, det fungerte for meg. Et tips skal visst være å kjøpe kuttematta til Cricut, den passer og er mye bedre har jeg blitt fortalt.

 

Når maskinen kutter ut mønsteret bråker den litt, men det er helt normalt. Det vil også bli sittende litt papir igjen på matta. Det er anbefalt å kjøpe en spesiell skrape for å fjerne dette. Jeg bruker endestykkene på en kakedekoreringsting fra Tupperware. Det fungerer helt fint.

Så er designet ferdig kuttet, og det er bare å ta det av kutteplata.

 

Jeg har ikke rukket å lage noe med dette kortet ennå. Men her er noen andre prosjekter jeg har laget med hjelp av Silhouette Cameo.

 

 

  

 

 Maskinen med tilbehør får du kjøpt hos The Magic Touch. Les mer om maskinen her.

Jeg anbefaler deg virkelig å spare penger til å kjøpe den :) Det er kanskje litt mye penger på en gang, men mitt tips er å selge unna ting du ikke bruker og heller investere i denne!

Sara Blædel: Dødssporet


«Dødssporet» er en nesten tilgrodd vei i en liten skog ved Roskilde. I gammel tid kjørte man de dødssyke på denne veien, ut til den gamle offer-eika for å gi litt av blodet deres til de norrøne gudene. Håpet var at de døende ville bli tatt godt imot i det hinsidige.

Les mer …

Hellas


Rundt 300 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur til Hellas til sommeren.

Det er 20 prosent flere enn til Tyrkia, nummer to på listen over sommerens mest populære reisemål. Beregninger Star Tour har gjort viser at totalt 850 000 vil trekke sørover til sommeren, og det er Bulgaria og Kroatia som øker mest.

Les mer …

Legoland (Danmark)

Legoland i Danmark er en flott opplevelse som minst en gang må oppleves av både store og små. (Selv var dette mitt 3. besøk i parken).

Les mer …

Ny serie med reiseguider til barn

 

Aschehoug har nå en ny serie med reisebøker for barn. Dette er ingen vanlig reiseguide - men er et hefte på 96 rikt illustrerte sider som er fullspekket med kule historier og fascinerende fakta om menneskene, stedene, historien og kulturen.

Serien er laget i samarbeid med Lonely Planet.  Dette er storbyen presentert på barnas premisser. Ypperlig også for de som bare vil lære mer om verdensmetropolene.

Les mer …