Faldaree Deirdery Dunderton på tur

Skrevet av Gro Hansen .


Riktig Godt Nyttår alle sammen! Min første utfordring i år for Barnemix er å lage et kort med et digitalt stempel fra Doctor Digi , jeg valgte motivet Faldaree Deirdery Dunderton og temaet er å bruke mange mønsterark.

Jeg printet ut motivet på forskjellige ark for å se hvilket jeg ville bruke. Valget falt på «My colors cardstock», kraft kartong (det lyseste). Jeg valgte å fargelegge motivet med Prismacolor fargeblyanter og gå over med tørr «tegnestubb». (En tegnestubb er en hard presset papir stift som brukes for å jevne ut fargeleggingen, slik at det blir glatt og jevnt. Den kan også brukes sammen med luktfri terpentin, effekten blir enda jevnere eller man bruker det til å gradere/radere ut fargen fra mørk til lys for å få en skygge effekt.)

 

 

Da jeg var ferdig med fargeleggingen, som jeg bruker mest tid på og som jeg ble veldig fornøyd med, klippet jeg ut motivet, slik at det var klart. Jeg fant frem mønsterark som matchet motivet. Jeg fant en blokk med mønsterark som passet helt utmerket Disse skar jeg ut i passende paneler, samt paneler i kraft kartong som er ca. 5 cm større. Jeg kuttet så ut en oval ramme ved å bruke Cutlebug maskinen og i et av mønsterarkene for å ha på baksiden av kortet, med en dies fra spellbinders. Jeg husker ikke navnet på den. Jeg svertet så alle kanter med Distress Ink. Vintage photo.

Jeg har tatt utgangspunkt i en skisse av Linda S. som jeg fant på nettet. (Google KORTSKISSER og trykk på bilder, så kommer det opp mange fine valgmuligheter.) Jeg er mest glad i å fargelegge motivene og sliter litt med ideer og utførsel av kortene og da er det greit å velge en skisse å jobbe etter.

 

 

Når alle kanter er svertet og kortet er klart til å monteres sammen, bruker jeg tynn 2-sidig teip for å lime panelene sammen. Dette er tidkrevende da det er mange paneler. Når alle panelene har fått på teip, monteres kortet sammen. Dette krever litt, da det er om å gjøre å være nøyaktig. Motivet limte jeg på 3D-puter, for å få en litt opphøyet effekt.

 

 

Her er kortet ferdig montert, det har målene 15 x 15. Her ble det brukt 5 forskjellige mønsterark. Nå gjenstår å finne en tekst som passer til det du har tenkt å bruke kortet til. Slik ble kortet seende ut når det var ferdig.

 

 

 Jeg har brukt disse Prismacolor fargeblyantene:

Hud: PC997 Beige, PC940 Sand, PC927 Leight Peach, PC939 Peach, PC943 Burnt Ochre, PC946 Dark Brown
T-skjorte/støvler: PC1052 Warm Grey 30 %, PC1056 Warm Grey 70%, PC938 White
Hatt/shorts: PC1005 Lime Peel, PC1098 Artichoke
Sovepose: PC1098 Artichoke, PC911 Olive Green
Sekk/såler: PC997 Beige, PC943 Burnt Ochre
Hår: PC997 Beige, PC943 Burnt Ochre, PC946 Dark Brown
Sokker/lisser: PC1052 Warm Grey 30%, PC938 White
Munn: PC928 Blush Pink, PC922 Poppy Red

 

Materialiste:

Mønsterark: Oxford paper pad 6x, Bikuben
Stempeltekst: Kort og godt og Stampscape 1B «Nature sheet #1»
Dobbeltsidigtape: Bikuben
Kantsverte: Distress Ink. Vintage photo, Bikuben
Halvperler: Papirdesign
3-D puter: Søstrene Greene

 

- Gro H. -

 

Tags: Doctor Digi

Påskekrim 2014


Tradisjonen tro har vi igjen samlet Norges beste krimforfattere mellom to permer for å gi leserne sin årlige dose med blodig påskekrim.

Her finner du 18 spennende krimnoveller fra landets beste krimforfattere. Selv om boka heter påskekrim, passer den også godt til en annen anledning du vil ha spennende lesestoff.

Les mer …

Hellas


Rundt 300 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur til Hellas til sommeren.

Det er 20 prosent flere enn til Tyrkia, nummer to på listen over sommerens mest populære reisemål. Beregninger Star Tour har gjort viser at totalt 850 000 vil trekke sørover til sommeren, og det er Bulgaria og Kroatia som øker mest.

Les mer …

Dyreparken


Dyreparken har åpent 365 dager i året. Hver dag har sin sjarm. Det finnes mer enn 100 dyreslag og rundt 800 individer.

I 2004 når artikkelen ble skrevet var årets nyhet to nye orangutanger.

Les mer …

Best i baksetet


Bilatlas for store og små

Denne familieutgaven inneholder en unik liste over severdigheter for barnefamilier, spennende fakta om landet vårt, forslag til massevis av morsomme leker og quiz´er i bilen, og ikke minst - lydbok av den prisbelønte barneboka Kumatpakkene av Bjørn R. Rørvik og Per Dybvig!

Les mer …