Bokmerke

Skrevet av Elisabeth Tveit .


Denne gang skal vi lage bokmerke, jeg har valgt å lage hjørnebokmerke. Som motiv har jeg brukt et klippeark fra Lulu Design Art. Det er nok ulike måter å lage den på dette er min måte.

Du begynner med et kvadratisk papir. Anbefaler dobbeltsidig papir enten mønster eller ensfarget. Jeg har mønsterpapir og har laget min kvadrat 20*20 cm, størrelsen velger du selv.

 

Du bretter den slik at det blir som en trekant slik som på bildet.

 

Så tar du den ene hjørnet og bretter opp mot det andre,  og så gjør du det samme med den andre. Pass på at de er helt inntil hverandre.

 

Så bretter du den tilbake til trekant. Det hjørnet du ikke har brettet, bretter den nå ned til der hjørnet møter langsiden på papiret 

 

 

Så bretter du de to hjørnene som du tidligere hadde brettet inn i den lille lommen - og så har du laget hjørnebokmerke.

 

Jeg har pyntet bokmerket mitt med herlige bilde fra Lulu Design Art og litt blomster.

 

Håper du vil prøve dette selv.

 

Tags: Lulu Design Art

Merete Junker: Venuspassasjen


Natt til 17. mai 1968 forlot Gunnar Eie bilen sin på kaia i Skien med nøklene i. Han etterlot seg kone og tre tenåringsdøtre, og dukket aldri opp igjen. En vårdag i 2007 finner Eies oldebarn, trettenårige Stian, et lik i innsjøen rett ved småbruket der han bor. Obduksjonsrapporten viser at den døde er den forsvunne Gunnar Eie, og at han ble brutalt drept for tre år siden. Over brystet har han tolv røde korssting.

Les mer …

Hellas


Rundt 300 000 nordmenn kommer til å reise på en chartertur til Hellas til sommeren.

Det er 20 prosent flere enn til Tyrkia, nummer to på listen over sommerens mest populære reisemål. Beregninger Star Tour har gjort viser at totalt 850 000 vil trekke sørover til sommeren, og det er Bulgaria og Kroatia som øker mest.

Les mer …

Katthult (Sverige)


Når du reiser til Katthult er det nesten som å komme inn i en scene fra filmen. Det var som om vi når som helst ville høre Anton Svensen brøle på Emil.

Les mer …

New York for barn


Tre unge newyorkere – Mia, Taylor og Joshua – tar deg med på en leken oppdagelsesreise til New York: Bli med opp 67 etasjer på under ett minutt, lær deg engelske ord og kinesisk skrift, se hvordan basketball spilles i gatene, forstå hvorfor taxiene er gule og hvordan heisen, RAP-musikken og hamburgeren ble født. Alt gjennom lek!

Les mer …