Skip to main content

Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem

  • Anne Lise Johannessen

Denne uken har vi vært så heldige å få testet Adams orginale matkasse, her kan du se hva vi synes om den femte retten: Lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem.

For å lage denne retten trenger vi:

  • Baconstrimler
  • Creme fraiche
  • Lårbiff av kylling
  • Nykål
  • Nypotet
  • Parmesan
  • Persille
  • Sitron
  • Olivenolje (H)
  • Olje (H)
  • Salt (H)
  • Smør (H)
  • Svart pepper (H)

Alle ingrediensene fulgte med i esken med unntak av det som er markert med (H), det anses som basisvarer man har i skapet fra før.

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Kutt 1 pk nypotet opp i grove biter og ha i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og svart pepper, og bak i ovnen i ca 25 minutter, eller til potetene er møre.
  3. Ha ca 600 g lårbiff av kylling i en ildfast form, og krydre med salt, svart pepper og olje. Bakes i ovnen i ca 25-30 minutter.
  4. Finsnitt 1 stk nykål og legg på en tallerken.
  5. Kutt ca 100 g baconstrimler opp i mindre biter. Stek dette i litt olje i en vid stekepanne/wokpanne på middels/høy varme til det får en gyllenbrun farge. Ha så på 1 ss smør og kål, og stek til kålen “faller sammen” og har blitt mør. Smak til med salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
  6. Finhakk 1/2 pk persille og 1/2 pk parmesan. Bland dette med 1/2 boks creme fraiche, og smak til med salt, svart pepper og sitronsaft fra 1/4 stk sitron.
  7. Server lårbiff av kylling med baconsurret nykål, bakte nypoteter og persille- og parmesankrem.

Oppskriften er publisert med tillatelse fra Adams matkasse.


Denne gangen var det Fred Are som laget middagen alene. Det gikk raskt og fremgangsmåten var enkel å følge. Oppskriften var i heftet merket som 'middels".

Alle likte denne retten. Anders var ikke hjemme, men varmet opp og spiste senere på kvelden når han kom hjem.

 

Fred Are: Litt rar smak på kyllingen. Potetene var veldig gode - og dippen. Terningkast: 3

Anne Lise: Jeg likte dette veldig godt - VELDIG god dip :). Det var litt lite kylling kanskje, og hadde ikke vært nok til en gjest denne dagen. Jeg ble ikke begeistra for kålblandingen, dette vipper karakteren ned et lite hakk. Terningkast: 4.

Mona, 17: Dette var godt. Både kylling og kålblanding var helt ok. Det smakte enda bedre med dippen. Terningkast: 5

Anders, 13: Anders spiste som sagt senere. Han var alene hjemme når han spiste, så han glemte både kålblanding og dip. Han likte godt retten. Terningkast: 5


Samleartikkel med totalvurdering av uka, kommer i slutten av uka :)

 

Dersom du vil prøve en ukesmeny fra Adams

- kan du trykke på logoen under. (BARNEMIX kommer som rabattkode)

Da får du 15 % rabatt på første bestilling, og en gratis fruktkasse på bestilling nr 2.