Skip to main content

En grav for to

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Holt
Leseeksemplar fra Gyldendal

Selma Falck er i dyp krise. Ektemann, barn, jobb og en gedigen villa er tapt på kort tid. Selvforskyldt må hun flytte inn i et lånt vrak av en leilighet, uten annet selskap enn en rasekatt hun ikke kan fordra.
  
På innflyttingsdagen blir Norges beste kvinnelige skiløper, Hege Chin Morell, avslørt av en dopingprøve. Bare to måneder før OL i PyeongChang viser en test at hun har inntatt klostebol, et stoff som vil kunne gi henne flere års utestenging fra idretten. Selma Falck blir oppsøkt av skiløperens styrtrike far. Han mener at datteren har vært utsatt for sabotasje, og gir den blakke og arbeidsløse Selma det tilsynelatende umulige oppdraget å bevise Heges uskyld i tide til siste OL-uttak.
 
Kort tid etter blir en mannlig topplangrennsløper funnet død etter en ulykke under trening i Maridalen. Obduksjonen viser at han har spor av det samme forbudte stoffet i blodet. Panikken i Norges langrennsmiljø er total.
 
Selma Falcks kappløp begynner. Hun snubler over kameraderi og økonomisk rot, skjult fiendskap og lyssky forbindelser. Først da hun innser at flere liv står på spill, klarer hun å oppdage et mønster av ferske forbrytelser og eldgamle synder.

Forfatter: Anne Holt
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 366
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg har lest mye av Anne Holt, men da med etterforsker Hanne Wilhelmsen som hovedperson. Denne gangen er det tidligere advokat Selma Falck som skal nøste opp i sakene som oppstår. Handlingen er spennende, og selv om du i starten kanskje tror at dette har jeg lest før - så har du ikke det ;) Noe av komplottet i saken er tydelig inspirert av Therese Johaug-saken hvor hun ble utestengt fra idrett i 18 måneder da hun testet postitivt for det det forbudte stoffet clostebol. Det viste seg at dette kom fra en leppekrem.

Historien i boka er dermed en veldig realistisk historie. Forfatteren fletter også inn andre hendelser og setter det hele sammen til en veldig spennende bok som gir flere timer med god underholdning.


Om forfatteren:
Anne Holt født i Larvik i 1958 er en av våre fremste og mestselgende forfattere.

Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Hun har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og TV.
Holt er utdannet jurist og har arbeidet som politifullmektig, advokat og journalist.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal