Skip to main content

Francesca

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lina Bengtsdotter
Leseeksemplar fra Gyldendal

Her er ny bok fra denne forfatteren. Den første boka, Annabelle kom i 2018.

Her møter vi igjen politietterforsker Charlie Lager. Hun sliter litt etter Annabelle-saken da hun måtte oppsøke gamle minner i barndomsbyen Gullspång. Det positive er at hun fikk tatt opp kontakten med venninnen Susanne, og det er nettopp det som nå fører henne tilbake til byen. Susanne trenger hjelp.

Samtidig finner Charlie ut om en gammel forsvinningssak og blir nyskjerrig på denne. En ung jente forsvant sporløst fra hjemmet sitt for 30 år siden, og ingen fant ut hva som hadde skjedd. Ble hun drept, var det selvmord eller rømte hun hjemmefra? Ikke alle er like fornøyd med at Charlie dukker opp og ser nærmere på saken. Det dukker opp mange overraskelser på veien.


Forlaget skriver:

Politietterforsker Charline Lager, også kalt Charlie, er midt i en vanskelig utredning. Samtidig sliter hun med problemer på det personlige plan. 

Venninnen Susanne, som fortsatt bor i hjembygda Gullspång, ringer Charlie og ber om hjelp. Hun står midt i et samlivsbrudd og er alene med fire gutter. Charlie bestemmer seg for å ta ferie, dra til Gullspång, og støtte venninnen. 

Samtidig får hun nyss i en gammel forsvinningssak. En ung jente, Francesca, forsvant fra hjemmet sitt for 30 år siden, og saken ble aldri oppklart. Hva skjedde med henne? Noen mener hun forsvant frivillig, andre tror hun har tatt selvmord. 

Når Charlie kommer tilbake til Gullspång, dukker gamle minner opp, og hun drømmer om sin avdøde mor Betty. Hun kan også vagt huske Francesca. Snart blir det vanskelig å skille på hva som er reelle minner og hva som er drømmer. Har moren og Francesca noe med hverandre å gjøre? Charlie begynner å nøste i den gamle forsvinningssaken. Ikke alle i bygda er like fornøyd med det.

Francesca er Lina Bengtsdotters andre bok om politietterforsker Charline Lager.

 

Forfatter: Lina Bengtsdotter
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Francesca
Oversatt av: Dorthe E. Erichsen
Antall sider: 379
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
En spennende bok som jeg ikke kunne legge fra meg. Jeg gleder meg allerede til neste bok.

Selv om dette er bok nummer to, så kan du fortsatt lese den om du ikke har lest den første. Vi følger etterforskeren, og du får nok bedre sammenheng og forståelse av henne om du leser de i rekkefølge, men selve mysteriet hun løser er frittstående.

Anbefalt bok til krimelskere.


Om forfatteren:
Lina Bengtsdotter (f. 1977) er oppvokst i Gullspång, men bor nå i Stockholm. Hun er utdannet lærer i svensk og psykologi. Hun har tidligere skrevet en rekke noveller. Annabelle er hennes debutbok.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal