Nattfilm

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Nattfilm av Marisha Pessl. Leseeksemplar fra Gyldendal

En rå oktoberkveld blir vakre, unge Ashley Cordova funnet død i en forlatt lagerbygning på nedre Manhattan. Selvmord blir fastslått som dødsårsak, men gravejournalist Scott McGrath har sine mistanker. I forbindelse med undersøkelsene omkring Ashleys underlige liv og død blir han konfrontert med arven etter faren hennes: den legendariske kultfilmregissør, Stanislas Cordova - en mann som ikke er blitt sett ute blant folk på mer enn tretti år.

For McGrath synes nok et dødsfall knyttet til dette skjebnetunge familiedynastiet som mer enn bare et slumpetreff. Selv om mye er skrevet om Cordovas mørke og foruroligende filmer, er veldig lite kjent om selve mannen. Med hevn, nysgjerrighet og higen etter sannheten som motiv blir McGrath og to fremmede hjelpere trukket dypere og dypere inn i Cordovas uhyggelige, hypnotiske verden. Sist McGrath var i nærheten av å avsløre regissøren, gikk det på bekostning av ekteskap og karriere. Denne gangen kan han miste enda mer.


Denne boka var en stor overraskelse. Den så veldig interessant ut når jeg leste bak på coveret. Når jeg fikk den så jeg at den var veldig tykk og med flere bilder i. Det at den var tykk ble jeg veldig glad for når jeg begynte å lese, for da varte den lenge :)

Det var en veldig bra bok, selv om slutten ble litt spesiell. Jeg følte at jeg fortsatt satt igjen med en del spørsmål.

Forfatter: Marisha Pessl
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2014

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.