Skip to main content

Piken på toget

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Paula Hawkins
Boka er mottatt i julegave

Rachel ser sitt drømmepar fra togvinduet. Hun spinner opp sin egen fantasihistorie rundt paret. En dag brister glansbildet hun har av de, da hun ser en tredje person sammen med Jess, som hun kaller kvinnen. Kort tid etter blir Jess etterlyst på nyhetene, hun har forsvunnet fra hjemmet sitt.

Forlaget skriver:
Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet.

Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra. I stedet blir hun selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin. Tre kvinner, tre menn, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap. Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder i denne psykologiske thrilleren om sårbarhet og besettelse.

Piken på toget er en illevarslende og sammenfiltret historie om jakten etter sannheten.

 

Forfatter: Paula Hawkins
Forlag: Bazar
Utgivelsesår: 2015
Originaltittel: The Girl on The Train
Oversatt av: Bente Rannveig Hansen
Antall sider: 332
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i bokhandel


Min mening:
Denne boka hadde jeg hørt kjempemye bra om, og det er mange bøker som blir sammenlignet med denne.

Boka var god den. Spennende handling og du vil fortsette å lese for å finne ut av hva som skjer. Samtidig er nok dette en bok som har blitt "hypet veldig opp". God bok som er verdt å lese, men ikke fantastisk ;)


Om forfatteren:
Paula Hawkins er født i Zimbabwe og flyttet til London 1989. Hun debuterte med Piken på toget i 2015, og boken ble en øyeblikkelig bestselger i alle land den ble utgitt. Den er solgt i 18 millioner eksemplarer verden over, og har ligget på alle internasjonale bestselgerlister i månedsvis. I Norge har pocketutgaven ligget på bestselgerlisten i ni måneder i strekk. Boken er filmatisert med Emily Blunt i hovedrollen.

I 2017 kom Ut i vannet, en ny og intens leseopplevelse fra Hawkins.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm