Skip to main content

Vinterland

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen
Leseeksemplar fra Aschehoug

Forlaget skriver:
Det er lille julaften, Signe Kristiansen, etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, blir oppringt av sjefen. Ferien er avlyst: Det har vært en enorm eksplosjon ved julemarkedet på Kongens Nytorv. 19 personer er drept, mange flere skadd. Danmark er rystet, og alle kluter settes til for å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak.

Den tidligere stjernepolitimannen Martin Juncker, Signes gamle mentor, har etter en grov tjenestefeil blitt flyttet langt ut i provinsen. Her bor han hos sin stadig mer demente far, og fått ansvaret for å lede den nyopprettede lille politiavdelingen. Det burde være udramatisk, helt til en spektakulær drapssak havner på hans bord.

Etterforskningen i København står i stampe, og sporene endres stadig, inntil Signe får et tips som peker mot et sted hun ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg.

 

Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Vinterland
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 573
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en tykk bok, og det tok litt tid å lese den. Jeg likte historien godt, spennende og lettlest. Jeg likte hovedperson Martin Juncker, og gleder meg til å følge han videre i senere bøker.

Om forfatteren:
Kim Faber (f. 1955) og Janni Pedersen (f. 1968) er et dansk journalistpar, som med Vinterland har skrevet sin første kriminalroman sammen. Faber er arkitekt og journalist i Politiken og har tidligere utgitt sakprosa. Pedersen er programleder og krimreporter på dansk TV2, og ble i 2018 kåret til årets nyhetsvert.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug