Skip to main content

Krypdyrmemoarer

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Silje O. Ulstein
Leseeksemplar fra Aschehoug

Liv bor i kollektiv sammen med Ingar og Egil. Sammen skaffer de seg pytonslangen Nero. Liv får et nært og tett forhold til slangen. Vi kan også lese om Iben som etter en krangel med sin mor, forsvinner, og politiet blir koblet inn. Politiet etterforsker bredt og brikkene i puslespillet går til slutt i hop.

Forlaget skriver:
Det er få dager før første skoledag etter sommerferien. Elleve år gamle Iben forsvinner sporløst fra sin mor Mariam under en handletur. Mariams umiddelbare reaksjon er flukt. Hun setter seg i bilen og kjører. Langt.

Et kollektiv får en tigerpyton som kjæledyr. Da Liv møter slangen Nero for første gang, overveldes hun. Hun trodde ikke det var mulig for henne å føle slik for et annet levende vesen.

Med dyp innsikt i menneskesinnet er Krypdyrmemoarer en oppslukende, mørk og intens psykologisk thriller om ensomhet, sorg, skam og seksuell perversjon. Det er en roman om indre identitetskamp og driften mot å forsvinne og bli en annen, men dypest sett er det en roman om å lære seg å elske.

 

Forfatter: Silje O. Ulstein
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 444
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I starten synes jeg at denne boka var litt rar. Slangen Nero har en sentral rolle i boka, og der kan det bli noen ekle scener. Slanger må jo ha mat, og som den store dyreelskeren jeg er, så var det noen deler der jeg ikke helt likte.

Historien framstår i starten som tredelt, men det flettes sammen etterhvert. Ganske raskt, så ble jeg veldig fengslet av historien, og til slutt slet jeg med å legge fra meg boka. Dette var absolutt en pageturner

Fin og orginal historie. Anbefales!

Om forfatteren:
Silje O. Ulstein (f. 1985) har en mastergrad i litteraturformidling, og har tidligere gått på Skrivekunstakademiet og på Krimforfatterskolen. I 2017 publiserte hun tre noveller i debutantantologien Signaler

Krypdyrmemoarer er hennes første roman.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug