Skip to main content

Likblomsten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Mette Hancock
Bonusbok fra Bokklubben

Heloise Kaldan er journalist. En dag får hun brev fra Anna Kiel som er ettersøkt for et drap tre år tidligere. Ingen vet hvor hun befinner seg. Heloise graver i saken sammen med politimannen Erik Schäfer, da enda en person blir drept. Mye tyder på at Heloise også er i fare.

Forlaget skriver:
Journalist Heloise Kaldan befinner seg midt i et mareritt. En av hennes kilder har blitt tatt i løgn. Det er fult kaos i avisredaksjonen, som desperat forsøker å rydde opp i skandalen.

Kaos hersker også i Heloises privatliv. Midt oppi det hele mottar hun mystiske brev fra Anna Kiel, som i tre år har vært ettersøkt for drapet på en ung advokat.

Både den egenrådige politimannen Erik Schäfer og Heloise selv begynner å grave i den gamle saken. Så finner det sted enda et drap. Har Anna Kiel slått til igjen, eller er det flere enn én morder? Hvorfor leder alle spor i saken plutselig til Heloise? Er hennes eget liv i fare?

Likblomsten er en sterk krim om hevn, rettferdighet og tilgivelse. Dette er første bok i en spennende ny krimserie med Heloise Kaldan som hovedperson.

 

Forfatter: Anne Mette Hancock
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Ligblomsten
Oversatt av: John Erik Frydenlund
Antall sider: 374
Format: Innbundet
Kilde: Bonusbok fra Bokklubben


Min mening:
Jeg er med i Bokklubben, og innimellom får vi en bonus. Da får vi en liste hvor vi kan velge oss ut en bok gratis. Valget mitt falt denne gang på debutboka til den danske forfatteren Hancock. Jeg hadde ikke tidligere lest noe av henne, men hadde registrert at hun var ute med ny bok i år.

Denne måneden har jeg lest ganske mange bøker, og jeg kjente at starten gikk tung. Det endret seg snart. Historien er veldig god. Den er lettlest og har et godt driv. Heldigvis har jeg også de to neste bøkene hennes i lesehaugen min, og jeg gleder meg til de står for tur litt senere i år.Om forfatteren:
Anne Mette Hancock (1979) bor i København og jobber som journalist. Hun brakdebuterte i Danmark i 2017 med Likblomsten som hun fikk Det danske kriminalakademis debutantpris for. Oppfølgerne i serien om Heloise Kaldan og Erik Shäfer er Mercedes-snittet (2019) og Pitbull (2020).

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Vigmostad & Bjørke