Skip to main content

Uvigslet jord

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Agnes Lovise Matre
Leseeksemplar fra forfatteren

Marte har nettopp kjøpt seg et hus i en liten bygd, og er ute og arbeider i hagen, da hun plutselig finner beinrester fra et menneske. De viser seg å være tretti år gamle. Lensmann Bengt Alvsaker får saken, og den viser seg og være både større og mer komplisert enn det som de først trodde. Homofili er et hett tema i denne boka, og bygdedyret er selvsagt på plass.

Dette er forfatterens fjerde krimbok.

Vanligvis får ikke ebøker høy prioritet hos meg. Jeg liker å ha en papirbok foran meg. Det å kjenne på boka, og kunne bla litt fram og tilbake om jeg mister litt tråden - og bare det å ha boka liggende foran meg - det er noe eget med det. Denne gangen gjorde jeg likevel veldig gjerne et unntak, da forfatteren spurte om jeg ville lese den. For det ville jeg absolutt - og det raskt også :)

Geir Tangen roser boka opp i skyene. Han kan vel sies å være inhabil siden han er gift med forfatteren - men jeg må gi han helt rett!

Dette er en kjempebra bok. Historien er lettlest og orginal. Det er umulig å ikke bli fanget inn i historien, og det er like umulig å legge den fra seg.

Homofili er temaet i boka, og det er et veldig aktuelt tema. Jeg kan godt forestille meg at det var svært vanskelig å "komme ut av skapet" for tretti år siden, som er utgangspunktet for denne historien, og at det var en helt uakseptabel legning for mange.  Jeg synes derfor historien er veldig troverdig. 

Innimellom trodde jeg at jeg hadde "svaret" oppe i hodet mitt, men det kommer stadig noen vendinger som gjør at det ikke er helt sånn likevel.

Jeg liker lensmann Alvsaker, og håper at det blir mange flere bøker med han i framtida. Dette er en av bøkene som du bare må få med deg!

Forfatter: Agnes Lovise Matre
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Format: Ebok

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Under hagearbeid på Vavollen i Øystese blir levningene av en tenåring funnet i jorden, en ung gutt som aldri er blitt meldt savnet. Etterforskningen av drapet avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet, og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange i den lille bygda. 

Lensmann Bengt Alvsaker må grave dypt i bygdas ugjerninger og utbredte fordommer for å finne ut av sannheten om hva som skjedde, den gang for tretti år siden.Om forfatteren:

Agnes Lovise Matre (f. 1966) er adjunkt og forfatter fra Haugesund.

Hun har siden debuten Stryk meg over håret i 2012 gitt ut fire romaner og krimromaner. Hennes første kriminalroman, Skinnet bedrar kom ut på Gyldendal i 2017. Boka er den første i serien om lensmann Bengt Alvsaker.

Matre jobber som lærer i Haugesund, og har tidligere arbeidet som frilansjournalist. Hun er medlem av Den norske Forfatterforening, og var også med i interimstyret som startet Forfatterforbundet.

I 2020 ble Matre tildelt Sølvkniven for romanen Iskald.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal