Skip to main content

Alfahannen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Stig Ellingsen og Simen Ingemundsen
Leseeksemplar fra Neglebitt

Richard jobber som lektor, og en dag våkner han opp med høy feber og halsbetennelse. Kona og svigerfamilien har en merkelig reaksjon, og blir sure for at han blir hjemme fra jobb. Kona drar på jobb i barnehagen hvor hun er ansatt, men da hun ikke kommer hjem som vanlig, blir Richard urolig. Han kontakter familie og venner, men ingen vet noe, sier de iallefall.

Historien er ikke så veldig troverdig, etter min mening. Jeg synes ikke reaksjonene til kona og familien, samt selve plottet er veldig reellt. Politieetterforskeren er også i overkant lite empatisk - men hva vet vel jeg. Det kan jo hende det finnes sånne mennesker ;)

Men når det er sagt, så liker jeg likevel historien. Selv om jeg ikke "tror" på den, så tok jeg den for å være en oppdiktet roman. Jeg synes den var spennende og hadde fin flyt. Språket er veldig enkelt og lett å forstå. Dette har bedret seg fra tidligere bøker av forfatterduoen. 

Det er nok ikke en bok som klatrer høyt opp på favorittlista mi, men er likevel en fin bok å lese. Kos deg med den ute i sola en fin sommerdag!

 

Forfatter: Ellingsen & Sigmundsen
Forlag: Neglebitt
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 235
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Lektor Richard Trones har flyktet fra byens larm og tatt en stilling i psykologi og sosiologi ved Jørpeland videregående skole. Ved en tilfeldighet treffer han Anne Ellingsen, en av de tre døtrene til kommunens rikeste og mektigste mann, ordfører Helge Ellingsen. Etter en kort og intens romanse gifter de seg i et storslått bryllup. De bosetter seg i den vesle dalen hvor nesten alle i slekten bor, og Richard Trones, som selv bare har sin gamle mor i live, føler at tilværelsen nesten er fullkommen. Det eneste som mangler er barn.

Men en dag kommer Tina Ellingsen, den yngste datteren på besøk. Hun er slående vakker og en idealistisk og sannhetssøkende forsker. Under en familiemiddag setter hun patriarken Helge Ellingsen ettertrykkelig på plass i alles påhør. Det har aldri noen gjort før. Dagen etter våkner Richard Trones med høy feber og må søke akutt legehjelp. Det er bare begynnelsen på en malstrøm av av dramatiske hendelser som virvler ham inn i en desperat kamp for å redde dem han er mest glad i og finne sannheten blant alle løgnene før han selv blir trukket under. 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Egne forlag