Helikopterranet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Helikopterranet av Jonas Bonnier. Leseeksemplar fra Aschehoug

Tidlig en septembermorgen i 2009 skingrer alarmen i tellesentralen i Västberga. Ranerne ankommer med helikopter og politiet står bare og ser på når det forsvinner med nesten 40 millioner kroner. Ikke et skudd løsnes. Ingen ble skadet. Hele verdenspressen måpte. Hvordan var det mulig? Fire helt ulike menn delte drømmen om å bli rike i en fart, og var villige til å gjøre hva som helst for å gjøre den til virkelighet.

Forfatteren har tatt seg noen kunstneriske friheter, men boka er basert på en virkelig hendelse fra 2009 og gjennomføringen av ranet er som det var i virkeligheten.

Romanen ble skrevet etter timesvise intervjuer med de fire hovedmennene bak ranet. – Dette er ranet sett fra ranernes side – dette er ranernes roman. Det er en helt fantastisk historie. De planlegger ranet utrolig lenge. Politiet får vite om at det skal skje et ran. Ranerne vet at politiet vet, men gjennomfører det likevel. Det er uimotståelig, forteller Bonnier. – All planlegging foregår inne hodet på ranerne. De skriver ikke ned noen ting. Når selve ranet skjer, er det 30-40 personer rundt forbi som gjør forskjellige ting i ulike team – og de kjenner ikke til hverandre. Alt er orkestrert av disse fire personene.

HELIKOPTERRANET er solgt til utgivelse i 30 land. Filmrettighetene er solgt til Netflix, som planlegger storfilm med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

Forfatter: Jonas Bonnier
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Aschehoug forlag
Format: Ebok
Kilde: Anmeldereksemplar


Min mening:

Her er det høy spenningskurve. Litt uventet og "artig" slutt som godt kan ha skjedd i det virkelige ranet.  Boka er absolutt verdt å lese og flott julegave til en som liker bøker med litt action i. Denne vil også komme som film på Netflix. Det gleder jeg meg til!


Om forfatteren Jonas Bonnier:
Jonas Bonnier er en svensk forfatter som er født i Stockholm i 1963. Hans første bok var "Prinsessan och halva kungariket" og siden har han skrevet flere bøker samt film- og tvmanus.

 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.