Skip to main content

Vannmannen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Merete Junker
Leseeksemplar fra Gyldendal

Kattis er en del av uteligger og narkomiljøet i Porsgrunn. Dagene går med til å skaffe piller og alkohol og finne bortgjemte steder der hun kan varme seg og sove ut rusen. En dag blir hun vitne til at et lik blir dumpet i elva like ved skjulestedet hennes og i nærheten av kjøpesenteret Down Town.

Pinnen er en annen sentral karakter. En dag angriper han Kattis, og hunden hans biter henne. Politiet kommer henne til unnsetning. Kattis forteller politiet om det hun så. De hjelper henne til legevakta.

Samtidig kommer journalisten Sigmund Boye over noen urovekkende bilder av sin egen mor. For å finne ut hvilke hemmeligheter hun skjuler, bestemmer han seg for å skygge henne gjennom Berlin, der hun studerte som ung kvinne.

Før Sigmund vet ordet av det, har han begått lovbrudd som kan sette forholdet til samboeren, politietterforsker Eline Torp, på spill. Eline, på sin side, forsøker å løse drapsgåten – men det viktigste vitnet, rusmisbrukeren Kattis, er sporløst forsvunnet.


Forfatter: Merete Junker
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 366
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er forfatterens femte bok, og den andre boka som jeg har lest av henne. Hun skriver bra og holder på interessen gjennom hele boka. Jeg liker godt når handlingen er fra "ekte" steder hvor man kan kjenne seg igjen.

Her har du en bra bok som anbefales for deg som liker krim!


Om forfatteren:
Merete Junker er født i 1959 i Skien, der hun fortsatt bor. Hun debuterte som forfatter i 2008 med romanen Jenta med ballongen. For den ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen Nytt Blod for beste norske krimdebut. Junker er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene kriminologi, historie og statsvitenskap. Hun har jobbet som journalist i radio og aviser, og som lærer i mediefag i den videregående skolen.

Gyldendal