Skip to main content

Glasshjerte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Torkil Damhaug
Boka er kjøpt i bokklubben

Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen.

Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

 

Forfatter: Torkil Damhaug
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 417
Format: Innbundet
Kilde: Kjøpt via bokklubben


Min mening:
Denne boka fikk jeg i posten fordi jeg hadde glemt å avbestille den i bokklubben. Jeg pleier å være flink med avbestillingene, men denne gangen sviktet det. Jeg tenkte at den så ganske ok ut, og derfor valgte jeg å beholde den, og det var i grunnen fint.

Jeg likte godt denne boka, som kan kalles en psykologisk krim. Den var vanskelig å legge fra seg, og jeg hadde ikke sett for meg den løsningen som ble presentert.

En mer omfattende anmeldelse kan du lese her.


Om forfatteren:
Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon.

«En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste. Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid.

Cappelen Damm