Skip to main content

Mørkekjøring

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Leif Østli
Leseeksemplar fra Aschehoug

Rudi Berg er en arbeidsløs småkriminell i midten av tjueåra. 22. desember slipper han ut av Trøgstad fengsel. Samuel Louvin er lensmannsbetjent og jobber med grensekriminalitet på dagtid og med etterforskning av de uoppklarte Tistedalsdrapene om kvelden. Etter et narkobeslag finner Louvin ut at Rudi har begynt å jobbe for Sven Svendsen som driver en strippeklubb på svenskesiden av Svinesundbrua.

Også Skyggen i Oslo har snappa opp at Berg er på vei ut igjen. Rudi har spist av lasset, og nå vil Skyggen ha tilbake det som er hans. Rudi får et valg: Gjør opp for deg i løpet av 24 timer, eller ta konsekvensene. Det er når du slipper ut at soninga starter.

Bittelille julaften 1992 slipper Rudi Berg ut av fengsel etter å ha sona i fire måneder for å ha kjørt et lass med druebrennevin over Svinesund. Nå vil han hjem til Halden og starte et nytt liv.

Lensmannsbetjent Samuel Louvin jobber med grensekriminalitet på dagtid og med etterforskning av Tistedalsdrapene om kvelden. Etter en skyteepisode blir han innkalt til et møte med politiets særskilte etterforskningsorgan, SEFO, og irettesatt. Som tilleggsstraff får han ansvaret for en aspirant, Hanna Wilkens, som har to dager igjen av aspiranttiden ved Halden politikammer.

Skyggen, som organiserer spritsmuglinga, har snappa opp at Rudi er på vei ut igjen. Han har spist av lasset, og nå vil Skyggen ha tilbake det som er hans. Skyggen sender to torpedoer til Halden for å kreve inn det Rudi skylder. De gir Rudi et valg: Gjør opp for deg i løpet av 24 timer, eller ta konsekvensene.


Forfatter: Leif Østli
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2015
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne lastet jeg ned som ebok, og den var veldig lettlest. Temaet; smugling og grensekriminalitet er et aktuelt og realistisk tema. Det er ikke så mye å si annet at det var en helt grei bok som var lest ut på et par dager.


Om forfatteren:
Leif Østli (f. 1965) er fra Halden. Han arbeider som rektor ved Fredrikstad II videregående skole i Fredrikstad. Østli debuterte med "Befrieren" (2012). Mørkekjøring (2015) er hans andre roman.

Aschehoug