Kvinnen i vinduet

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Kvinnen i vindu av A.J. Finn. Leseeksemplar fra Gyldendal

Anna Fox har ikke forlatt huset sitt på lang tid. I ti måneder har hun gått fra rom til rom i det gamle huset i New York, fortapt i minner, for redd til å gå ut.

Annas eneste forbindelse med omverdenen er gjennom vinduet. Der sitter hun dag etter dag og følger med på naboene. Da familien Russell flytter inn i huset over gaten, blir Anna veldig nysgjerrig. De virker som den perfekte familie på tre, de ser ut til å leve et liv likt det Anna selv hadde en gang.

En kveld hører hun et skrik, og hun tror hun ser en kvinne bli drept i nabohuset. Men vil noen tro på henne? Kan hun stole på sin egen hukommelse?


Forfatter: A. J. Finn
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: The Woman in the Window
Oversatt av: Stian Omland
Antall sider: 459
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en god psykologisk krimbok som har flere overraskende vendinger.

Starten gikk litt tregt, synes jeg. Det tar imidlertid ikke mange sidene før historien blir spennende og boka er vanskelig å legge fra seg. Slutten kommer som en overraskelse - på meg iallefall.

Det er ikke så mye å lure på. Du som liker krim - her er enda en bok å glede seg til å lese!Om forfatteren:
A.J. Finn er født i New York i 1979. Han har skrevet for diverse publikasjoner, inkludert Los Angeles Times, Washington Post og The Times Literary Supplement (UK).

Finns debutroman, Kvinnen i vinduet, som er en pyskologisk spenningsroman, er solgt til 35 forlag over hele verden og er under utvikling som storfilm fra Fox.

Finn er fra New York, men bodde i England i ti år, før han vendte tilbake til New York City.

 


Andre som har omtalt denne boka: 

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.