Jenta uten hud

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo. Leseeksemplar fra Gyldendal

Matthew Cave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at hans samboer og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet ham til Nuuk, Grønland. Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort, som faren sendte fra Thulebasen før han forsvant. 

Matthew har fått jobb i den lokale avisen, og blir sendt til kanten av innlandsisen for å dekke oppdagelsen av en mumifisert viking. Alt tyder på en verdenssensasjon, og det lille samfunnet holder pusten av spenning. 

Men kaoset bryter løs da mumien forsvinner og politimannen som sto vakt, blir funnet drept. Matthew kommer på sporet av fire identiske drap i 1973, som har forbindelse til to elleve år gamle jenter som sporløst forsvant. Alle sakene har tydeligvis noe med hverandre å gjøre, og Matthews etterforskning skaper snart problemer for ham. Den eneste han tør å stole på, er en ung grønlandsk kvinne, som akkurat er løslatt etter å ha sonet tolv år i fengsel for å ha drept sin egen far. 

Jenta uten hud er en krim fra Grønland som har vakt internasjonal oppsikt.

Forfatter: Mads Peder Nordbo
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Artig å lese en krim fra Grønland, det hadde jeg ikke gjort før. Litt treg start på denne boka, synes jeg - men den tok seg opp midtveis. Litt "midt på treet"-bok, men får pluss for slutten som har en stigende spenningskurve.


Om forfatteren:
Mads Peder Nordbo er utdannet i nordiske språk, litteratur og filosofi. Jenta uten hud er hans fjerde bok og hans internasjonale gjennombrudd.

Forfatteren kommer fra Fyn i Danmark, men har de siste årene bodd i Nuuk på Grønland.

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.