Skip to main content

Syndflod

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristina Ohlsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

En mann blir funnet død i stolen sin foran peisen, skutt i brystet. Merkelig nok har han datterens giftering på lillefingeren. En annen mann bekjenner en synd i et brev til sin kone; han har kjørt på en kvinne og stoppet ikke for å hjelpe. Den tredje mannen leier et øde hus som egentlig er beregnet til å skjule mennesker på flukt, men han har noe helt annet i tankene.

Fredrika Bergman og Alex Recht ser en sammenheng mellom de ulike sakene og ledes inn i en etterforskning der gamle synder kommer til overflaten. En ukjent person legger igjen beskjeder til Alex, en som vil hjelpe dem på rett spor. Men hvem er den anonyme brevskriveren, og hvordan kan gjerningsmannen alltid ligge ett skritt foran?

Syndflod er den sjette kriminalromanen med Alex Recht og Fredrika Bergman.

 

Forfatter: Kristina Ohlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Syndafloder
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 464
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Synd at dette sannsynligvis var siste bok om Alex og Fredrika. Selv om dette er den sjette boka, er hver bok avsluttende og kan leses uavhengig av hverandre. Fra før har jeg lest Papirgutten som ble utgitt i 2014.

Bra og velskrevet historie. Handlingen starter med tre ulike saker som etterhvert viser seg å ha forbindelse med hverandre. De flettes gradvis inn i hverandre.

Min mening er at spenningsnivået er bra gjennom hele boka. Forfatteren klarer å holde leserens interesse gjennom hver side, og boka er vanskelig å legge fra seg.

Jeg synes boka fortjener en høy plassering på salgskurvene.


Om forfatteren:
Kristina Ohlsson er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid.

Kristina Ohlsson er på rask tid blitt en av de mest suksessrike krimforfatterne i Sverige. Siden krimdebuten Askepott i 2009, har hun skrevet 17 bøker i ulike sjangre. Hun er også nominert til en rekke gjeve priser, og bøkene hennes er oversatt til 25 språk.

Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

 

Les også:

Papirgutten (Kristina Ohlsson)Gyldendal