Skip to main content

Sensommer

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders de la Motte
Leseeksemplar fra Aschehoug

En sensommerkveld i 1983 Billy, fem år ute å leker i hagen på en avsidesliggende gård på den skånske sletten. Han ser en kanin. Han elsker kaniner og vil veldig gjerne fange den. Plutselig rømmer kaninen ut av gården og ut i den høye maisåkeren. Billy følger etter selv om han vet at han ikke får lov. Plutselig hører han en lyd. Billy kommer aldri tilbake, og det eneste sporet etter han er en sko i den høye maisåkeren.

Moren er sterkt knyttet til Billy, og dette er mer enn hun kan takle. Det ender med at moren tar selvmord.

Tjue år senere leder Billys storesøster, Veronica, en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mann forteller om en liten gutts uforklarlige forsvinning for mange år siden. Fortellingen er rystende velkjent og Veronica tvinges til å sette på spill den vaklende tilværelsen hun har bygget opp. Hun må tilbake til Skåne, til sin ødelagte familie. Hun må søke svaret på spørsmålet ingen lenger vil stille: Hva skjedde egentlig den sensommeren for så lenge siden?

Sensommer er den første enkeltstående romanen i en planlagt serie på fire. Hver av titlene vil knyttes til en årstid, men de vil alle ha avsluttende historier med nye personer slik at de kan leses uavhengig av hverandre i den rekkefølgen man ønsker.

 

Forfatter: Anders de la Motte
Forlag: Aschehough
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Slutet på sommaren
Oversatt av: Bodil Engen
Antall sider: 398
Format: Signert pocket
Kilde: Forhåndseksemplar


Min mening:
Jeg var så heldig å få være med på en samling hos Aschehoug under krimfestivalen i Oslo hvor forfatteren var å presenterte sin bok.

Boka hadde jeg allerede lastet ned som ebok og hadde planer om å lese ganske snart, men hadde ikke fått begynt på den enda. Det var veldig artig å høre forfatteren fortelle om boka med sine egne ord og det gjorde at jeg enda mer hadde lyst til å lese den. Alle som var på dette foredraget fikk med seg hvert sitt eksemplar av boka, og siden forfatteren var der, benyttet jeg også sjansen til å få den signert.

Jeg anbefaler gjerne denne boka. Selve historien er like spennende som jeg forestilte meg. Handlingen foregår i traktene hvor forfatteren vokste opp og er godt kjent. Boka er lettlest med et enkelt språk.

Neste bok kommer på norsk neste høst og det gleder jeg meg til.Om forfatteren:
Anders de la Motte (f. 1971) er en meget sterk stemme innen spenningssjangeren. Han er en av Sveriges aller beste og mest populære krimforfattere og bøkene hans leses og elskes av tilhengere over hele verden.

Anders de la Motte vokste opp på den skånske landsbygden. Han er tidligere politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT-selskaper. Som forfatter slo de la Motte igjennom med [Geim]-trilogien. Han har hatt stor suksess med thrillerne MemoRandom og UltiMatum (på norsk i 2016 og 2017) I 2010 fikk forfatteren Svenska Deckarakademiens pris for årets beste debut. For UltiMatum vant han i 2015 Svenska Deckarakademiens pris for beste svenske kriminalroman.

 Anders de la Mottes bøker er oversatt til 30 språk.

 

 

Aschehoug