Skip to main content

Alt asiatisk

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Elisabeth Le
Leseeksemplar fra Aschehoug

For et år siden på denne tida kom vi hjem fra Thailand. Da hadde vi vært der på ferie i 3 uker. Da vi dro fra Norge var det 5 smittetilfeller her hjemme, og rundt 40 i Thailand. Husker vi var litt småenervøse med tanke på det store antallet smittede ;) Underveis i oppholdet endret deg seg - og nå har Norge dratt fra Thailand for lenge siden.

Men nå var det mat vi skulle snakke om. Maten der borte var kjempegod, og mange av rettene skulle vi gjerne hatt mulighet til å spise her også. Da jeg så at Aschehoug ga ut en kokebok med asiatisk mat, ble jeg glad. Selv om det nødvendigvis ikke er thaimat - så er det iallefall noe som kanskje ligner litt.

Da jeg får boka og blar i den, ser jeg veldig mye godt. Her er både småretter, dumplings, nudler, supper, sushi, retter med ris og gryter samt desserter. Forfatteren skriver litt om bakgrunnen for boka og forklarer litt om ulike ingredienser som man ikke er så vant med her hjemme.

Oppskriftene er oversiktelige og lette å forstå. Alle har fine illustrasjoner.

Med denne boka har du ingen unnskyldning for å lage de trauste og faste rettene du alltid lager - her kan du slå til med en ny og spennende middagsrett neste gang du inviterer til middagsselskap. Boka anbefales!

 

Forfatter: Elisabeth Le
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 190
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Asiatisk mat er populært og godt. Nå kan du servere favoritt-rettene selv også. Elisabeth Le gir deg oppskriftene du trenger for å lage maten hjemme.

Elisabeth Le driver den populære matbloggen Alt asiatisk, hvor hun deler oppskrifter og hemmeligheter fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet. Boken inneholder oppskriftene på kjente og klassiske retter som biff chop suey, tom kha gai og vårruller.

Her får du trinn for trinn-oppskrifter på vårruller, bao buns, dumplings og bánh mì. I tillegg får du en fyldig innføring i grunn-ingrediensene i asiatisk matlaging, slik at du kan handle inn de viktigste råvarene og bli kjent med tørrvarer, grønnsaker og krydder. Ingrediensene er tilpasset utvalget i norske butikker.

Gjennom grundig veiledning, og med mange tips og triks, gir Elisabeth Le deg inspirasjon og smaksopplevelser fra Asia - hjemme i ditt eget kjøkken.

Om forfatteren:

Elisabeth Le (f. 1994) driver den populære bloggen og instakontoen Alt asiatisk. Hun kommer fra Drammen, hvor familien fortsatt bare kaller henne TuTu. Kokeboken Alt asiatisk er hennes første bok. 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Aschehoug