Skip to main content

Tarmstyrkende lavFODMAP-mat

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Julianne Lyngstad
Leseeksemplar fra Gyldendal

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. Overflod av gode tarmbakterier er forbundet med god fordøyelse og god helse. For mennesker med IBS, kan dessverre en del typer prebiotiske råvarer gi store plager selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, men har IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.

Hva er unikt med denne boken:

- Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.

- Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer). 

 

Hva er forskjellen mellom denne boken og de tidligere bøkene?

- Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.

- Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavfodmap-dietten og ikke prebiotisk mat)

Forfatter: Julianne Lyngstad
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Praktisk bok for deg som følger et slikt kosthold. Boka inneholder mange oppskrifter.

Boka er inndelt slik: Basiskunnskap, Bakst, Frokost og Smoothies, Lunsj og middag, Sauser og dressinger og Søtt og snacks. I tillegg er det noen praktiske tabeller som viser hvilke matvarer som har høyFODMAP og lavFODMAP.


Om forfatteren:
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.

Gyldendal