Skip to main content

Diverse reisebøker

  • Anne Lise Johannessen
Leseeksemplarer fra diverse forlag


Aschehoug Kulturguider:

Aschehougs praktfulle kulturguider gir en helt spesiell innføring i reisemålets historie, natur, kunst, arkitektur, litteratur, museer, severdigheter, mat og vin. I tillegg til denne utfyllende teksten og fotografier, inneholder bøkene en mengde detaljerte tegninger og tverrsnitt. Praktisk informasjon er samlet i ett kapittel og er kort og konsist presentert. Guidene er trolig blant de mest velillustrerte som finnes. Pris 368,- pr stk.


Aschehoug God tur til:
Dette er serien for charterturisten. Den er enkel og lettfattelig og gir oversikt over reisemålets viktigste attraksjoner. 10 på topp aktiviteter, shopping- og restaurantguide og praktiske råd og vink, samt hovedtrekk i historie og kultur. Pris kr 159,- pr stk.


Aschehoug Tur-retur:
Denne guiden i lite og hendig format gir kortfattet og presis informasjon om hoteller, restauranter, serverdigheter, shopping, underholdningstilbud og turforslag utenfor byen. Inneholder også kart. Ideell for weekendturister, par uten barn eller vennegjenger på ferie. Pris kr 189,- pr stk.


Aschehoug Opplev:
Guide med kart for deg som vil reise på egen hånd. Guidene gir deg en god innføring i hva du kan oppleve av spennende serverdigheter også utenfor alfarvei. Ideell for bilturister, alle guidene selges med orienterings-/bilkart av høy kvalitet og med plastomslag. Pris kr 348,- pr stk.


Aschehoug Gatelangs:
En ny type byguider i hendig format for deg som er lei av tunge bøker og uhåndterlige kart. Gatelangsserien består av utbrettskart og en enkel, lettfattelig guide til storbyens attraksjoner, uteliv og shoppingmuligheter - kvartal for kvartal, gate for gate. Pris kr 99,- pr stk.


Turen går til
Disse hendige guidene fra Politiken forlag i Danmark er egnet for reisende som skal på relativt korte turer og ikke trenger all verden av praktisk informasjon om reisemålet. Guiden gir god informasjon om de viktigste severdigheter og aktiviteter, er velillustrert og har mange kart. Særlig er byguidene gode, og formatet er stort nok til å dekke det vesentligste. Finnes nå både på norsk og dansk. Pris fra kr 179,- pr stk.
 
Lonely Planet: Travel guide
Serien er skapt av og for ryggsekkreisende. Forlaget er australsk, og har en liste på mer enn 400 titler. Bøkene er detaljerte, og inneholder praktiske opplysninger om serverdigheter, overnatting, spisesteder, transport, skikk og bruk, for uten hva som er verdt å handle og hvor det beste utelivet er. Best på Asia og Australia. Pris fra kr 129,-


Lonely Planet: Healthy Travel
Lonely Planet Healthy Travel gir deg råd om hvordan du kan unngå å bli syk på reisen, og forslag om hva du skal gjøre hvis uhellet er ute og du trenger medisinsk hjelp. Den beskriver hvilke helseproblemer som kan oppstå i de ulike regionene, og hvilke vaksiner som er verdt å ta. En nyttig liten bok i lommeformat. Pris kr 58,- pr stk.


Lonely Planet: Condensed
Lik Lonely Planet Guides for øvrig, men i et mindre, mer praktisk format, spesielt egnet for weekendturer. Pris fra kr 89,- pr stk.


Lonely Planet: World Food
World Food guidene er rikholdige på detaljer om de forskjellige regionenens matkultur, hvor de lokale markedene ligger, oppskrifter og en sammenfattet kulinarisk ordbok. Pris fra kr 98,- pr stk.


Lonely Planet: Read This First
Read This First planleggingsguider henvender seg til de mer uerfarne. Her gis råd om planlegging, budsjettering, pakking, billettkjøp og planlegging av reiserute. Pris fra kr 128,- pr stk.


Damms norske reisebøker
I disse reisebøkene får vi være med forfatterne på tur i deres by/område. Her blir historier detaljert fortalt, og vi får god kjennskap til stedet vi besøker. Disse bøkene utfyller de tradisjonelle reiseguidene på en god måte, og er en serie for dem som ønsker å vite mest mulig om stedets atmosfære før de reiser. Omslaget er et kart over stedet som kan brettes ut, samt at det har en huskeliste for den reisende. Pris kr 249,- pr stk.
 
Cadogan
Denne engelske serien er en av de bedre på markedet for den reisende som vil vite mer om historien og kulturen til det landet hun eller han skal besøke. Bøkene åpner med fyldige kapitler om landets eller områdets historie, arkitektur- og kunsthistorie, religion og folkeliv. Guidene er korte og konsise på praktisk informasjon, men mer inngående når det gjelder serverdigheter og aktiviteter. Guidene inneholder noe bilder, og en del illustrasjoner og kart. Pris fra kr 138,- pr stk.


Trailblazer
Trailblazer er guiden for den friluftsinteresserte turisten og omfatter flere spesielle titler, som f.eks. Trans-siberian Railways. Sahara Overland er den eneste nåværende guiden for Nord-Afrika. Guidene inneholder stoff for fotturister, kajakk- og kanopadlere og fjellklatrere, samt gode kart. Praktisk informasjon om sikkerhet, mat, transport og overnattingssteder er også med. Pris fra kr 188,- pr stk.


Sunflower Guides
Sunflower er guiden for den naturinteresserte turisten. Bøkene inneholder flere turforslag - først og fremst til fotturer, men også bil- og sykkelturer. I tillegg til gode landskapsbeskrivelser har guidene også et detaljert utbrettskart. Varmt anbefalt turguide! Pris fra kr 128,- pr stk.


Footprint Handbooks
Denne serien har vært på markedet i snart 80 år, og er en svært veletablert tittel. Guidene er innholdsrike og grundige, og retter seg mot dem som vil reise på egenhånd og som ønsker å forberede seg så mye som mulig. Leseren får en kort innføring i landets kultur og geografi, og er mer omfattende når det gjelder severdigheter. Den gir også oversikt over transportmuligheter, overnatting, shopping og restauranter i forskjellige prisklasser. Spesielt god på Sør-Amerika, men har også gode guider på Afrika. Kan oppleves som litt tørr, men tar det igjen på grundigheten og den omfattende faktamengden. Pris fra kr 188,- pr stk.

Let's go
Dette er en amerikansk reiseguideserie skrevet av studenter ved Harvard University. De reiser hvert år verden rundt for å oppdatere guidene sine. Guidene henvender seg først og fremst til unge reisende som ønsker å få mest mulig igjen for pengene når det gjelder transport og overnatting. De inneholder mange praktiske opplysninger, nyttige telefonnumre osv. men de er ikke så grundige i behandlingen av kultur og annet bakgrunnsstoff. Pris fra kr 149,- pr stk.
 

Eyewitness og Gyldendals reiseguider
Dette er en ny type reiseguide. De er meget rikt illustrert med fargebilder og tegninger, samt mange detaljkart og en kortfattet tekst. Den gir god oversikt og innføring i stedets arkitektur, historie og kultur, og har inngående beskrivelse av severdigheter. Den har også en oversikt over hoteller og restauranter i forskjellige prisklasser, men mest høy, beskriver handlemuligheter og underholdning, samt transport. Serien fokuserer hovedsakelig på arkitektur og kunst, og en rekke bygninger er presentert i horisontal tverrsnitt, noe som gjør det lettere å finne fram. Bøkene er spennende å lese på forhånd, og lette å bruke når man er på tur. Serien finnes på engelsk, norsk og svensk. Pris fra kr 299,- pr stk.


Gyldendals Spiralguide
Spiralguide er en helt ny reiseguideserie fra Gyldendal som inneholder en praktisk introduksjon til reisemålet, gir en oversikt over geografi og severdigheter og anbefaler turer som er lette å følge. Guideserien er beregnet på dem som har kort tid til rådighet, og den gir en kort presentasjon av historie, kultur og folkeliv, oversikt over shoppingområder, restauranter og underholdningstilbud. Det er gatekart for hvert område som beskrives, og dette gjør det enkelt å få maksimalt utbytte av oppholdet. Pris fra kr 169,- pr bok.


Michelin Rød
Restaurantguidene som deler ut de berømte Michelin stjernene. Disse guidene revideres årlig. For deg som søker de kulinariske høydepunktene. Pris fra kr 198,-


Michelin Grønn
Den grønne Michelinguiden gir en god innføring til land, folk og kultur. Spesielt er guidene godt egnet til bilturister, fordi de har gode forslag til kjøreturer. Hver by har en severdighetsliste, der hver severdighet er klassifisert med den velkjente Michelin stjernen. Pris kr 160,- pr bok.


NEOS

Michelins praktiske alternativ. Fungerer fint som reisehåndbok for et voksent publikum med større krav til standard og bekvemmelighet. Pris fra kr 198,- pr bok.


Time Out
Time Out guidene er delvis basert på Time Out magasinets inngående beskrivelser og guider til byer/regioner over de 30 årene de har eksistert. Inngående, lokal informasjon, ofte med bidrag av de som bor i byene gjør disse guidene til et overflødighetshorn både når det gjelder det mer spesielle, og ofte lokalt "godt bevarte hemmeligheter". Dette gjelder alt fra restauranter, kafeer, museer, spesialforretninger, hoteller, gallerier og markeder. Guidene tar for seg byutvikling og historie. Guidene gir forslag til utflukter. Serien er et funn for den urbane turisten. Pris fra kr 169,- pr stk.


Insight Guides (engelsk) & Rejsen Rundt i (dansk)
Denne serien legger stor vekt på å formidle informasjon og vekke reiselysten ved bruk av fargerike og fristene fotografier. Forfatterne er lokalkjente og gir leserne en lett og grei innføring i landets kultur og historie. Her finner man også gode tips om attraksjoner som er verdt å besøke. Flott bildemateriale og høy standard på de skrevne artiklene. Fungerer best som en forberedelse og planleggingsguide, eller som en flott gavebok. Ikke særlig praktisk, men flott å drømme seg vekk i. Pris fra kr 228,- pr stk.


Bradt
Bradt er guiden for den uavhengige turisten. Guidene dekker områder utenfor allfarvei som ikke er sett på som typiske reisemål. De gir gode råd om hvordan en kan klare seg på egen hånd i områder der fasiliteter for turister ikke er så godt utbygd. Spesielt gode er guidene for Afrika og Mellom-Amerika. Pris fra kr 158,- pr bok.


Rough Guide
Serien henvender seg til et aktivt publikum som ønsker å reise enkelt og med tett kontakt med nærmiljøet. Guidene er smekkfulle av praktiske opplysninger, kultur og severdigheter, råd og tips. Rough Guidene egner seg både for ryggsekk- og pakketurister. Serien har nå fått et nytt design og bilder. Flere av guidene er nå kommet i miniutgaver. Spesielt god på reisemål i Europa. Anbefales! Pris fra kr 129,- pr stk.


Insight Compact guides
Disse små guidene inneholder en mengde komprimert informasjon. Guidene er informative både når det gjelder historie, kultur, attraksjoner og utflukter. Pris kr 89,- pr stk.

Insight Pocket guides
Insight pocket guides er for reisende som har begrenset tid, og gir konsis introduksjon til reisemålets historie og severdigheter. Guidene gir heldags reiseforslag til alle hovedattraksjoner, og et godt utvalg i halvdagsutflukter. Her får man anbefalte butikker, restauranter og natteliv. Innholder utbrettkart av høy standard. Pris kr 139,- pr stk.

Aschehoug