Skip to main content

En perfekt ferie... nesten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucy Diamond
Leseeksemplar fra Aschehoug

Jeg har lest, iallefall, 3 bøker av forfatteren tidligere. Det er nok ikke de mest høykulturelle bøkene, men deilig avslappende underholdning som jeg har likt godt. Denne boka er også lett underholdning. Den handler om tre ulike kvinner, som ikke kjenner hverandre. De er alle på ferie i Cornwall i England. Jeg siterer her fra baksideteksten:

Em har nøye planlagt den perfekte ferien med tenåringsbara sine og den nye kjæresten. En strek i regningen er at de også må inkludere hans motvillige sju år gamle datter. Vil romansen deres overleve alle foreldreforpliktelsene?

Maggie håper denne ferien vil gi henne litt kvalitetstid sammen med tenåringsdatteren Amelia. Men så dukker eksmannen hennes plutselig opp med sin nye familie og vil treffe Amelia. Kan Maggie stole på mannen som knuste hjertet hennes?

 Olivia har etterlatt barna sine hos en nabo og lagt igjen en lapp til ektemannen. Familielivets forpliktelser kveler henne, og hun måtte bare komme seg vekk. Men fortiden tar henne igjen.

Uventede vennskap, hjertesorg, og romanser – og ikke minst tenåringer i feriemodus. Blir det en fantastisk ferie eller total kaos?

Persongalleriet i denne boka er stort, og jeg kunne ønsket meg en oversikt i boka med navn gruppert etter familie. Det er lett å gå i surr, og miste oversikten når familienes historier blander seg. Boka byr på lett underholdning med et lett språk. Nå det er sagt, så er vel ikke dette akkurat "min" type bok. Jeg trenger litt mer fart og spenning. Men for deg som ikke er så opptatt av det, så er det en fin feriebok.

Forfatter: Lucy Diamond
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 365
Format: Innbundet
Originaltittel: An Almost Perfect Holiday
Oversatt av: Lene Stokseth

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Tre kvinner møtes på et idyllisk feriested i Cotswold, i England.

Em har nøye planlagt den perfekte ferien med tenåringsbarna sine og den nye kjæresten. En strek i regningen er at de også må inkludere hans motvillige sju år gamle datter. Vil romansen deres overleve alle foreldreforpliktelsene?

Maggie håper denne ferien vil gi henne litt kvalitetstid sammen med tenåringsdatteren Amelia. Men så dukker eksmannen hennes plutselig opp med sin nye familie og vil treffe Amelia. Kan Maggie stole på mannen som knuste hjertet hennes?

Olivia har etterlatt barna sine hos en nabo og lagt igjen en lapp til ektemannen. Familielivets forpliktelser kveler henne, og hun måtte bare komme seg vekk. Men fortiden tar henne igjen.

Uventede vennskap, hjertesorg og romanser - og ikke minst tenåringer i feriemodus: Blir det en fantastisk ferie eller totalt kaos?


Om forfatteren:

Lucy Diamond er født i Nottingham, men bor nå i Bath med sin mann og tre barn. Hun har skrevet 17 bøker som har solgt i flere millioner eksemplarer, og ligget på britiske bestselgerlister.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Aschehoug