Skip to main content

Din Vilma

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gudrun Skretting
Leseeksemplar fra Aschehoug

En ny bok med Vilma Veierød er tilbake i butikkhyllene. Vilma er ikke helt A4, men en veldig trivelig dame. Hun har vokst opp hos grandtanten, siden moren døde da Vilma var liten. Og så er hun forelsket i Robert. Robert som har verbalt tourettes. Hvordan de møttes, kan du lese om i den forrige boka, Tre menn til Vilma. Da følelsene blir gjengjeldt, kan ikke Vilma tro at det er sant, og det er ikke bare lett når det dukker opp en ekskjæreste i svømmehallen.

I denne historien, blir Vilma kjent med den klarsynte Rune, som plutselig en dag ringer på døra hennes. Etter noen misforståelser, blir det avklart at han har funnet et bilde av hennes grandtante inne i veggen på huset hans.

Boka blir lansert som en julebok. Den er nok ikke boka som gir mest julestemning, men det er en utrolig morsom bok, som byr på masse underholdning.

Boka kan absolutt anbefales.

Terningkast: 5+

Forfatter: Gudrun Skretting
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 446
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Vilma Veierød er tilbake, og hun forsøker så godt hun kan å åpne seg for livet. Og kanskje for kjærligheten. Men hun åpner også døra for den klarsynte Rune Eilertsen, som bak en vegg har funnet et bilde av den strenge grandtanten Vilma vokste opp hos. Et bilde det står «Din Ruth» bakpå - fra den gang tanten var ung.

Vilma vil helst la fortid være fortid. Hun har jo mer enn nok med sitt, utrent som hun er i det virkelige livet. For hvis man finner kjærligheten - hvordan kan man være sikker på ikke å miste den igjen? Hvordan kan man vite at ikke ekskjærester fra føkkings Lommedalen stikker kjepper i hjulene?

Din Vilma er en ny roman vår alles Vilma. Den handler mest om kjærlighet, og en god del om frykten for å miste.

Om forfatteren:

Gudrun Skretting (f. 1971) er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøyskole. Hun har gått forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Skretting debuterte med romanen "Anton og andre uhell" i 2016. For denne vant hun Kulturdepartementets debutantpris og NBUs pris Trollkrittet. Boka ble også nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen.Høsten 2017 kom oppfølgeren "Anton og andre flokkdyr", og for denne vant Skretting Arks barnebokpris. Høsten 2018 kom den tredje boka i serien, "Anton den store".

Skrettings første bok for voksne, Tre menn til Vilma, kom i 2020. Samme år kom også Struts og Ada får en lillebror, en bildebok illustrert av Inga H. Sætre. Høsten 2022 utgir hun Din Vilma, andre bok om Vilma Veierød.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

 



Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Aschehoug