Skip to main content

Skjønnhet for aske

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Cecilia Samartin
Leseeksemplar fra Juritzen

På landsbygda i Moldova er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie.

I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann.

Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren misbruker henne, flykter hun – og barndommen er brått revet bort.

Alene og redde møtes disse tre jentene i neonbyen Las Vegas, hvor de kastes inn i en mørk og uhyggelige verden. De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet.

Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

SKJØNNHET FOR ASKE er Cecilia Samartins sterkeste og viktigste skildring av menneskets ubegrensede evne til å lege selv de dypeste sår. Denne fortellingen vil være med deg lenge.


Forfatter: Cecilia Samartin
Forlag: Juritzen Forlag
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Beauty for ashes
Oversatt av: Arve Torkelsen
Antall sider: 334
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Denne fortellingen vil være med deg lenge, skriver forlaget. Og det har de helt rett i. Dette er en historie som gir inntrykk. Samme hvor ille historien egentlig er, så er det en bra historie og en bok som er verdt å lese.

Da jeg leste boka fikk jeg flashback tilbake til når vi var i Las Vegas. Det er sikkert ikke umulig at en lignende historie faktisk kan foregå på en eller flere av byens hoteller.

La dette være en av bøkene du setter på leselista di, eller ønsk deg den til jul.


Om forfatteren:

"Mitt liv med åtte ord: Tro, familie, arbeid, og en forkjærlighet for latter". Cecilia Samartin er forlagets mestselgende forfatter.

Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå sammen med sin ektemann og to katter i Pasadena utenfor Los Angeles. Samartin er utdannet familieterapeut ved Santa Clara University i California, og jobber nå med et offentlig prosjekt som skal bedre mulighetene for de aller fattigste i Los Angeles.

Samartin er en veletablert forfatter og oversatt til flere språk. I mai 2009 vant hun kategorien for beste romantiske roman under ”The International Latino Book Awards” i New York City for boken Salvadoreña (engelsk: ”Vigil”).

Hun har skrevet syv bøker og er utgitt i 18 land. Samartin har solgt èn million bøker bare i Norge.

Juritzen