Skip to main content

Talte dager

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Heidi Linde
Leseeksemplar fra Gyldendal

Liv Karin mister besinnelsen overfor tenåringsdatteren Kaja, uten å vite at de stygge ordene som faller mellom dem, skal bli de aller siste. Med stor varme og innsikt i menneskers følelser skildrer Heidi Linde Kajas fire siste dager gjennom et flettverk av historier og skjebner. Den unge legen Jonas som prøver å kommer seg videre etter en fatal feilvurdering på legevakta, Ivan som gikk et skritt for langt, studenten Ingeborg som forsker på innsattes tilværelse bak murene, og ungjenta Lykke som endelig har funnet sin ukjente far, men som må innse at han ikke har noe ønske om å bli funnet. Alle disse får på sin måte betydning for hvordan det går med Kaja.

Talte dager er en bok om godheten og ubarmhjertigheten i de relasjonene vi bygger livet på, og om hvordan små ting kan få uoverskuelige konsekvenser. Før man vet ordet av det, er det for sent å si unnskyld.


Forfatter: Heidi Linde
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 285
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg har ikke funnet så mange andre anmeldelser av denne boka, men fant et par hos VG og hos Tine sin blogg. Dette var nok dessverre ikke en bok som gjorde noe stort inntrykk på meg. Det skjer mye i boka, men jeg følte at mye måtte leses "mellom linjene". Utover det er boka lettlest i et lett språk.


Om forfatteren:
Heidi Linde er født i Asker i 1973. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og er utdannet manusforfatter fra den Norske Filmskolen på Lillehammer. Hun debuterte med barneboka Myggstikk i 1998, og i 2002 kom den første romanen Under bordet. Hun har også skrevet radiodramatikk, og gikk av med seieren i den nordiske hørespillkåringen i Helsinki i 2008 for hørespillet Schmokk.

 

Gyldendal