Fruktfest

Hvis du kutter opp frukten vil du se at alle spiser dobbelt så mye. Det smaker deilig og det er godt å knaske på. Beregn omtrent 200 g eller 6-8 biter per person når du skal servere frukt eller grønnsaker oppkuttet som snacks.

Behold skallet på, da er det lettere og rensligere å spise med fingrene. Vil du servere uten skall, kan det være lurt med gaffel eller små pinner.

Epledeler får du kjøpt i en kjøkkenbutikk, Ikea eller i din dagligvarebutikk

Hvor mange biter blir det og hvordan bør jeg kutte opp frukten?

1 kg appelsiner = 32-40 båter med skall

1 kg kiwi = 40 båter med skall

1 kg banan = 28 biter (hver banan i 2-3 deler med skall)

1 kg druer = 100 stk, hele

1 kg epler = 64 båter uten kjerne

1 kg melon = 30-35 trekantbiter med skall

1 kg honningmelon = 35 trekantbiter med skall

1 ananas (ca 1 kg) = 30 biter uten skall eller trekantbiter med skall

Mango - i båter med skall eller terninger uten skall og med cocktailpinne (se bildet)

Pasjonsfrukt - del i to

Jordbær - hele

Stjernefrukt - skiver

Physalis - hele

Litchi - med skallet på (spises uten skall og stein)

Ferske dadler - hele

Ferske fiken - del i to

Papaya - i båter med skall eller terninger uten skall og med cocktailpinne (se bildet av mango)


Tips:


Dipp til frukt:

 

Kilde: frukt.no