• Anne Lise Johannessen

Katthult (Sverige)

Når du reiser til Katthult er det nesten som å komme inn i en scene fra filmen. Det var som om vi når som helst ville høre Anton Svensen brøle på Emil.

Her står huset som Emil og hans familie bodde i, flaggstanga som lille Ida ble heiset opp i, Snekkerboden hvor Emil flittig spikket sine trefigurer, drängstuen hvor Albert bodde og utedassen hvor Emil stengte sin far inne.

Utenfor gården finnes griser, høner og en hest - akkurat som da Emil slet sine sko her på begynnelsen av 70-tallet.

Hele gården er i privat eie, men besøkende kan vandre fritt langs stiene mellom kl 10 og 19. Voksne betaler kr 10 og for barn under 15 år er det gratis.

Filmene om Emil ble spilt inn under ulike årstider i årene 1970 og 1971. Denne gården ble valgt som innspilningsplass fordi den lignet veldig på Astrid Lindgrens fortellinger om gården Katthult.

Katthult finner du ca 2 mil utenfor Vimmerby (mot Jönköping svinger du av mot Rumskulla og følger deretter skilt til Katthult.

Anbefalte krimbøker:

Peter James - Tre nyutgitte krimbøker

Peter James har skrevet 10 bøker om politimannen Roy Grace. Bøkene er utgitt i over 30 land og det er solgt rundt 15 millioner eksemplarer.

Peter James gjør alltid grundig research til sine krimromaner og er med politiet i Sussex ut på patrulje så ofte han kan. For ham er researchen en like viktig del av arbeidet med en bok som karakterer og plott. James har uttalt at han ser på alle disse elementene som en treenighet som ikke må skilles.

Les mer …

Kopirett © 2017. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.