Tenn gnisten i ferien


På Sunprime står romantikken i sentrum – avslappende luksus på tolv forskjellige reisemål

Når hverdagen tar over er det lett å glemme romantikken. Ofte er sexen det første som nedprioriteres i det daglige samlivet. Da er det kanskje på tide å planlegge den neste ferien – en romantisk tur for deg og din kjære.

Les mer …

Katthult (Sverige)

Skrevet av Anne Lise Johannessen .


Når du reiser til Katthult er det nesten som å komme inn i en scene fra filmen. Det var som om vi når som helst ville høre Anton Svensen brøle på Emil.

Her står huset som Emil og hans familie bodde i, flaggstanga som lille Ida ble heiset opp i, Snekkerboden hvor Emil flittig spikket sine trefigurer, drängstuen hvor Albert bodde og utedassen hvor Emil stengte sin far inne.

Utenfor gården finnes griser, høner og en hest - akkurat som da Emil slet sine sko her på begynnelsen av 70-tallet.

Hele gården er i privat eie, men besøkende kan vandre fritt langs stiene mellom kl 10 og 19. Voksne betaler kr 10 og for barn under 15 år er det gratis.

Filmene om Emil ble spilt inn under ulike årstider i årene 1970 og 1971. Denne gården ble valgt som innspilningsplass fordi den lignet veldig på Astrid Lindgrens fortellinger om gården Katthult.

Katthult finner du ca 2 mil utenfor Vimmerby (mot Jönköping svinger du av mot Rumskulla og følger deretter skilt til Katthult.

Jón Óttar Olafsson: Overvåket


Mord og mysterier fra ny, islandsk krimforfatter

Like oppunder jul blir en død kvinne funnet i en fiskehytte i Reykjavík. Alt tyder på at hun har dødd av en overdose, men politimannen David er overbevist om at hun er blitt drept. Den eneste ledetråden han har er et ukjent mobiltelefonnummer.

Les mer …

Weekend i trendy Krakow


Krakow er - sommerens hotteste reisemål for helgeturer. Byen har en spennende historie og et rikt kultur- og uteliv. Og best av alt, byen ligger bare et par timers flytur fra Norge. 

Å reise til Krakow er i vinden akkurat nå, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Les mer …

Junibacken (Sverige)

Junibacken er et aktivitetsmuseum i Stockholm. Museumet har eksistert siden 1996 og har barna i sentrum. Her får du møte mange av miljøene og figurene som Astrid Lindgren skrev om i sine bøker. Det blir også arrangert barneteater.

Les mer …

Paris for barn


Bli med til PARIS. Søskenparet Pauline og Martin tar deg med til Montmartre, Eiffeltårnet og Versailles. Lær deg å bruke det fantastiske metrosystemet, lag din egen croque-monsieur og finn ut hva som gjemmer seg UNDER byen! Alt gjennom lek, oppgaver og fakta. Bon voyage!

Les mer …