Vinduet (Tidsskrift)

  • Anne Lise Johannessen
: Boka er mottatt som leseeksemplar og må derfor merkes som reklame:

Fint tidsskrift for deg som er glad i litteratur. For litteraturstudenter tenker jeg at det må være en god idé å investere i et abonnement. Her får du mye info rundt litterære tekster.

Vinduet utkommer med fire numre i året.

Vinduet, Gyldendals tidsskrift for litteratur, er et av Norges eldste allmennkulturelle tidsskrifter, grunnlagt 1947 av Harald Grieg og redaktør Nic. Stang, som et ledd i gjenoppbyggingen av landet
etter andre verdenskrig.

Siden den gang har Vinduet hatt mange innflytelsesrike redaktører:
Johan Borgen, Brikt Jensen, Jan Erik Vold, Knut Faldbakken, Janneken Øverland, Jan Kjærstad, Merete Morken Andersen, Henrik Langeland, John Erik Riley, Audun Vinger og Kaja Schjerven Mollerin.

Nåværende redaktør er Preben Jordal. Silje Aanes Fagerlund er redaksjonssekretær, og i redaksjonen sitter Finn Iunker, Frode Helmich Pedersen, Kaja Schjerven Mollerin og Helene Uri.

nettsiden til Gyldendal får du oversikt over temaene i de ulike utgavene. Der har du også mulighet til å handle enkeltnumre.

Tidsskriftet har sin egen nettside her: http://www.vinduet.no/


 

Tilfeldig artikkel:

Skjulte djevler
: BOKOMTALE: Skjulte djevler av Eirik Jensen og Thomas Winje Øijord. Leseeksemplar fra Kagge

Skjulte djevler er en forrykende, internasjonal thriller som ikke bare brøyter seg dypt ned i utradisjonelle og nådeløse politimetoder, den utforsker også forholdet mellom person og familie: politifamilien, den kriminelle familien og ikke minst menneskene det egentlig handler om - våre aller nærmeste.

Oslos underverden har sakte, men sikkert lukket seg. Når noen av Oslos mest potente kriminelle dukker opp mishandlet og med en kule i panna, blir alle informantbehandleres mareritt virkelighet: Stillheten råder.

Les mer …

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.