Konvoluttkort

Skrevet av Elisabeth Tveit .

 
I dag er det min tur å ha tutorial for dere. Jeg vil da vise dere hvordan dere kan lage konvoluttkort. Det finnes nok mange varianter av denne, men her er hvordan jeg lager den.

Det beste av alt er at du trenger bare et mønsterpapir, men det må være mønster på begge side (må ikke, men blir finest da.) Siden begge sider vil vises. Motivet er fra Diamond Graphics.


Jeg bruker hvitt ark på bildene på grunn av da det er lettere for meg å vise hvor du scorere på papiret.

Jeg har brukt  30cm*30 cm  slik at det blir en  kvadrat. ( men du kan så klar ta andre mål om du vil ha det mindre. Det må bare være en kvadrat når du begynner):

 

 

Du preger ved 15 cm vannrett og loddrett. Slik at det blir 4 små kvadrater på papiret.

Slik som på bildet.

 

 

Du tar hver hjørne og tar de inn mott midten. Akkurat som en spå.

 

 

Snu papiret slik at de brettet hjørnene er ned på bordet. Du  skal nå ha få en mindre kvadrat på 21 cm. Du skal nå score denne kvadratene på 11,5 cm.

 

Snu papiret igjen som du ser har jeg skrevet tall på papiret 1-4. Brett ut 1 og 3 og snu papirer igjen. Nå som du har preger ved 11,5 kan du brettepapiret sammen. Og hjørnene 1 og 3 møtes og du limer den siden.

 

Du skal nå ha brettet en konvoluttkort.

 Nå er det bare til å begynne å pynte slik du selv må ønske. Ønsker dere lykke til.

Her er min ferdig konvoluttkort. Vi har denne gang fått leke oss med stempel fra Diamond Graphics

 

 

Tags: Diamond Graphics

Aslak Nore: Oslo Noir


To barneranere finner en pose ecstasy på en hjemme alene-fest på Oslo Vest. Like etter blir den ene av dem funnet død av en overdose. På Grünerløkka banker en latinamerikansk gangster opp lillesøsteren sin. 16 år gamle Ida knipser E for første gang. Og storebroren, vår mann Peter Wessel, kommer over en pose med narkotika han ikke vet hvor han skal gjøre av. Når posens eiere forstår at dopet er på avveie, må Peter ta noen vanskelige valg, han må vise hvem han.

Les mer …

Unngår disse passtabbene i sommer


Sommerferien banker snart på døra og beregninger Star Tour har gjort viser at nærmere 900 000 nordmenn reiser på en pakketur i løpet av sommeren. Men selv om vi ligger på europatoppen i reising, er det alltid noen som glemmer det viktigste. Her minner Star Tour om de viktige pass- og visumreglene.

Les mer …

Katthult (Sverige)


Når du reiser til Katthult er det nesten som å komme inn i en scene fra filmen. Det var som om vi når som helst ville høre Anton Svensen brøle på Emil.

Les mer …

Paris for barn


Bli med til PARIS. Søskenparet Pauline og Martin tar deg med til Montmartre, Eiffeltårnet og Versailles. Lær deg å bruke det fantastiske metrosystemet, lag din egen croque-monsieur og finn ut hva som gjemmer seg UNDER byen! Alt gjennom lek, oppgaver og fakta. Bon voyage!

Les mer …